Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΟΕ
Σύσκεψη για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων

Γενικευμένες διαστάσεις έχει πάρει για άλλη μια φορά το θέμα των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία, με τις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας μέσα στο καλοκαίρι που πιέζουν για συγκρότηση τμημάτων με τον μέγιστο κατά τον νόμο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διαγνώσεις και γενικότερα οι ανάγκες των μαθητών.

Γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν ήδη προχωρήσει αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις για το θέμα σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές, ενώ το ΔΣ της ΔΟΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία και καλεί σήμερα σε σύσκεψη την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, την ΟΛΜΕ και την ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Η σύσκεψη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΟΕ, με στόχο την οργάνωση κοινών δράσεων και κινητοποίησης στο υπουργείο Παιδείας, με ενδεικτική ημερομηνία την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη.

Αντίστοιχες συσκέψεις ΣΕΠΕ και Ενώσεων Γονέων πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σήμερα Πέμπτη η Ενωση Γονέων Χανίων προχωρά σε κινητοποίηση για το ίδιο θέμα, στις 11 π.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς στον νομό συγχωνεύονται πάνω από 20 τμήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ