Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
Τηλεόραση
Σταθερός ο χρόνος τηλεθέασης

Δεν αυξήθηκε ο χρόνος τηλεθέασης το 2001 σε σχέση με το 2000 στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Ο χρόνος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurodada, κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα. Από τα στοιχεία βγαίνει το συμπέρασμα πως η γεωγραφική κατανομή των τηλεθεατών παγκοσμίως δεν έχει αλλάξει. Τα στοιχεία έδωσε χτες στη δημοσιότητα η AGB

Στη Δυτική Ευρώπη οι χώρες του Βορρά για μία ακόμη χρονιά παρακολούθησαν λιγότερο τηλεόραση από ό,τι στις χώρες του Νότου. Εξαίρεση αποτελεί η Μεγάλη Βρετανία, με τηλεθέαση ανάλογη με εκείνης των μεσογειακών χωρών, όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα. Ιδιαίτερη υψηλή παρουσιάζεται η τηλεθέαση στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Ιδιαίτερα, επίσης, υψηλό ποσοστό παρατηρείται στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, αφού ο χρόνος είναι 3 ώρες και 40 λεπτά. «Πρωταθλητές», όμως, του χρόνου τηλεθέασης είναι οι χώρες της Βορείου Αμερικής που κατά μέσο όρο αγγίζουν τις 4 ώρες και 10 λεπτά.

Κυρίαρχη παράλληλα εξακολουθεί να είναι η θέση της τηλεόρασης στον ελεύθερο χρόνο, αφού συνολικά για τις 30 χώρες του κόσμου που μετέχουν στη Eurodada TV από το 1995, η τηλεθέαση έχει ανοδική πορεία από το 1995 έως το 2000, ενώ το 2001 παρέμεινε σταθερή. Αυτό μάλιστα συμβαίνει παρότι υπάρχει αύξηση της χρήσης των νέων μέσων όπως είναι το Ιντερνετ.

Σε σχέση με τη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, η τηλεθέαση το 2001 παρέμεινε στα επίπεδα του 2000. Η ημερήσια τηλεθέαση το 2001 ήταν 3 ώρες και 40 λεπτά κατ' άτομο, μόλις ένα λεπτό περισσότερο από το 2000. Η υψηλότερη ημερήσια τηλεθέαση για την Ελλάδα καταγράφηκε το 1999 με 3 ώρες και 47 λεπτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ