Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ
Παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Για άλλη μία χρονιά η διοίκηση του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου δεν φρόντισε να εξασφαλίσει θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά της περιοχής.

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την περασμένη βδομάδα, μετά από σχετική Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η αρμόδια αντιδήμαρχος αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχτηκαν ότι για άλλη μια χρονιά δεν θα καλυφτούν οι ανάγκες και θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 50 παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κορδελιού - Ευόσμου σημειώνει: «Δεν πάρθηκαν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μετατραπούν παιδικοί σταθμοί σε βρεφονηπιακούς ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι αιτήσεις των γονιών.

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των γονιών απευθύνονται σε ιδιωτικού σταθμούς και όχι στους δημοτικούς (από τις 110 αιτήσεις υπάρχουν μόνο 66 θέσεις) ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες πάλι δεν μπορούν να καλυφτούν οι ανάγκες για φύλαξη των μικρών παιδιών.

Εδώ και τώρα πρέπει να δημιουργηθούν νέοι, σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των γονιών της περιοχής.

Δεν είναι δυνατόν σε έναν δήμο που έχει περισσότερους από 150.000 κατοίκους με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, 35 έτη, 18.000 μαθητές και ανάλογα βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας να υπάρχουν μόνο 66 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όλα υπολογίζονται ως κόστος και η σημερινή διοίκηση ακολουθεί τη λογική κόστους - οφέλους.

Στην ίδια γραμμή με την πολιτική της κυβέρνησης περπατάει και η σημερινή διοίκηση, που δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι εδώ και 8 μήνες δεν έκανε κανέναν προγραμματισμό για νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την ίδια ώρα που πρόλαβε να προγραμματίσει ανάμεσα σε άλλα και αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και αυξήσεις στα αθλητικά προγράμματα του δήμου».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί δημιουργία σύγχρονων βρεφονηπιακών σταθμών χωρίς τροφεία, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των γονιών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ