Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Κυβέρνηση και τοπικές αρχές να εξασφαλίσουν την παροχή τηλεθέρμανσης χωρίς πρόσθετες αυξήσεις

Ζητά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Εορδαίας επισκέφτηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου τον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, με αίτημα την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση.

Οπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «ο λαός της Εορδαίας το τελευταίο διάστημα αισθάνεται οργή και αγανάκτηση από τις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση. Τα εξώδικα και οι απειλές της ΔΕΗ ΑΕ προς τη ΔΕΤΗΠ για διακοπή του ρεύματος στην τηλεθέρμανση εντείνουν την ανασφάλεια και την ανησυχία για το αν το χειμώνα που έρχεται, είναι διασφαλισμένο το αγαθό της θέρμανσης. Κατανοούν ότι και αν ακόμα διασφαλιστεί η παροχή τηλεθέρμανσης η τιμή της θα είναι απαγορευτική για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που στενάζουν από τη γενικότερη ακρίβεια, την ανεργία, τους μισθούς πείνας. Κυβέρνηση, ΔΕΗ ΑΕ, Περιφέρεια, δήμος να αναλάβουν τις ευθύνες τους άμεσα και να λύσουν το πρόβλημα εξασφαλίζοντας την παροχή τηλεθέρμανσης χωρίς καμία αύξηση της τιμής της.

Καλούμε άμεσα να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την τηλεθέρμανση, όπου θα κληθούν όλοι οι φορείς της πόλης να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν για το ζήτημα.

Να καλέσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους φορείς και τον λαό της Εορδαίας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα έχουμε θέρμανση τον επόμενο χειμώνα χωρίς καμία αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης».

Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι δεν είναι στις προθέσεις του να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα, ενώ δεν συμφωνεί με τη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για αγωνιστική διεκδίκηση απέναντι στο πρόβλημα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον λαό και τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα της πόλης να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. «Τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα πια από αυτούς που καλλιεργούν κλίμα αναμονής και ουσιαστικά οδηγούν στην υποχώρηση και στην ήττα. Τα δικαιώματα μόνο με αγώνες κατακτιούνται!», σημειώνουν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ