Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Στο ίδιο έργο θεατές μετά την προχθεσινή νεροποντή

Eurokinissi

Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι στο Παλαιόκαστρο του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές, καθώς μετά την προχθεσινή νεροποντή είδαν τους δρόμους της περιοχής τους να μετατρέπονται σε ποτάμι.

Τα νερά παρέσυραν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε καταστήματα της περιοχής από την ορμή των νερών και να παρασύρουν μέχρι και αυτοκίνητα στη θάλασσα.

Οπως αποδείχθηκε από την προχθεσινή βροχή, οι υποσχέσεις κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης μετά την πλημμύρα του 2022 για αντιπλημμυρικά έργα ακόμα δεν έχουν προχωρήσει, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τρέμουν σε κάθε νεροποντή για την επόμενη καταστροφή, ενώ ξύπνησαν και μνήμες από εκείνη την καταστροφική πλημμύρα, της οποίας οι πληγέντες ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις.

«Είμαστε τυχεροί που η βροχή κράτησε λίγο. Αν συνεχιζόταν θα είχαμε τις προπέρσινες καταστροφές», μας δήλωσε ο Παύλος Κρανιωτάκης, κάτοικος της περιοχής.

«Διεκδικούμε εδώ και τώρα να γίνουν τα απαραίτητα έργα που χρειάζεται η περιοχή. Δεν μπορούμε να ζούμε στην ανασφάλεια», πρόσθεσε.

Παρόμοια προβλήματα υπήρξαν και στην περιοχή του Φόδελε, όπου βράχοι και χώματα έπεσαν για άλλη μια φορά στον ΒΟΑΚ και σε αγροτικούς δρόμους του χωριού.

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες!

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος και βουλευτή Ηρακλείου, βρέθηκε χθες το απόγευμα στο Παλαιόκαστρο, όπου οι κάτοικοι μετράνε τις ζημιές τους από την πλημμύρα και είναι έκδηλες η οργή και η αγανάκτησή τους. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του Κόμματος και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το κλιμάκιο ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες του κεντρικού κράτους και της τοπικής διοίκησης για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, την ώρα που δίνονται εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο και σε έργα που εξυπηρετούν την κερδοφορία του. Κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να διεκδικήσουν εδώ τώρα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους.

Προβλήματα και στην Αττική

Μια σύντομη μπόρα ήταν αρκετή για να προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε περιοχές της Αττικής το μεσημέρι του Σαββάτου, ιδιαίτερα στα νότια προάστια, καθώς παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις το Λεκανοπέδιο παραμένει αθωράκιστο απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα και ταλαιπωρία στους οδηγούς. Στην Καλλιθέα διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία επί της οδού Δαβάκη, από τη συμβολή της με τη Χρυσοστόμου Σμύρνης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Σμύρνη. Προβλήματα υπήρξαν και στην Ποσειδώνος, στον σταθμό Μετρό του Αιγάλεω, στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό.

Οπως και στις πυρκαγιές, το μοναδικό «μέτρο» ήταν οι συστάσεις «αυτοπροστασίας» και τα μηνύματα του 112.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ