Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου

Τη νέα προκήρυξη διαγωνισμού για εργολαβία για τη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων, ύψους 4.016.000 ευρώ για 2 χρόνια, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου.

Την ίδια ώρα το μηχανουργείο και οι εργαζόμενοι σε αυτό συνεχίζουν να απαξιώνονται, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Αναφέρει ότι καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τη διοίκηση για να προμηθευτεί το μηχανουργείο τα απαραίτητα ανταλλακτικά και εργαλεία για τις συντηρήσεις των οχημάτων.

Την περασμένη 4ετία δόθηκαν με τακτικούς διαγωνισμούς-εργολαβίες και απευθείας αναθέσεις κοντά στα 10 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες για συντηρήσεις και επισκευές οχημάτων. Ομως υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που δεν υπήρχαν τα απαραίτητα απορριμματοφόρα για να γίνεται η αποκομιδή, όπως και άλλα οχήματα για εργασίες απαραίτητες για την πόλη. Οι εργαζόμενοι δούλευαν και εξακολουθούν να δουλεύουν με ασυντήρητα και επικίνδυνα οχήματα.

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ, «τη στιγμή που διασφαλίζουν τα σίγουρα κέρδη των ιδιωτικών εταιρειών, είτε στο μηχανουργείο είτε στην καθαριότητα, με τον διαγωνισμό 8.200.000 ευρώ που θέλουν να προχωρήσουν (για 12 οχήματα διαφόρων τύπων και 18 εργαζόμενους των ιδιωτικών εταιρειών για 4 χρόνια!), οι εργαζόμενοι της καθαριότητας δεν έχουν τα πιο απλά εργαλεία. (...) Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα οι εργάτες σαρώματος αναγκάζονταν ή να δουλεύουν με σπασμένα φαράσια ή να αγοράζουν με δικά τους χρήματα καινούργια».

Η πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου ήταν να προμηθευτεί κάποια φαράσια από ...χορηγία και έστειλε π.χ. 10 κομμάτια σε εργοτάξια με 25 εργάτες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε κλήρωση για το ποιος θα προμηθευτεί καινούργιο!

Η ΔΑΣ καλεί την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης του λαού της πόλης για την κατάσταση των υπηρεσιών του δήμου, και παράλληλα οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων. Παράλληλα καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ