Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Πίστη για διάκριση

Ο τεχνικός των Ελπίδων Ανδρ. Μιχαλόπουλος

Sportidea

Ο τεχνικός των Ελπίδων Ανδρ. Μιχαλόπουλος
Με την πίστη ότι η τρίτη φορά θα είναι και η καλύτερη, η Εθνική Ελπίδων ρίχνεται από σήμερα στη μάχη της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ελβετία. Πρώτος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το Βέλγιο (21.00 ΜΕΓΚΑ) στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Ντε Λα Ποντέζ» της Λοζάνης. Στον άλλο αγώνα του Β` ομίλου, όπου ανήκει η Εθνική μας, η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Τσεχία.

Στην αποστολή των διεθνών μας υπάρχει η αισιοδοξία ότι μπορεί η ομάδα να πραγματοποιήσει αυτό που δεν κατάφερε τις άλλες δυο φορές που συμμετείχε σε τελική φάση. Να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Πάντως ο τεχνικός της ομάδας Ανδρέας Μιχαλόπουλος, αυτό που σκέφτεται είναι η σημερινή πρεμιέρα κόντρα στους Βέλγους, αφού ας μην ξεχνάμε ότι η... αρχή είναι το ήμισυ του παντός. «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ο αγώνας με το Βέλγιο, γιατί είναι ο πρώτος και αυτό το γεγονός από μόνο του καθιστά τον αγώνα ιδιαίτερο. Ξέρουμε ότι το Βέλγιο είναι πολύ καλή ομάδα που βασίζεται στο πρέσινγκ και εμείς πρέπει να αντεπεξέλθουμε στην πίεση. Χρειάζεται ηρεμία και καθαρή σκέψη». Οσο για την ίδια την Εθνική ομάδα ο Ελληνας τεχνικός δηλώνει συγκρατημένος αισιόδοξος. «Στην προετοιμασία ως τώρα όλοι οι ποδοσφαιριστές δείχνουν καλή διάθεση και είναι διαθέσιμοι και οι 22. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει καλή δουλιά και με την ομαδικότητα που μας διακρίνει, ελπίζω να φανούμε θα φανούμε δυνατοί και να πάμε κι εμείς ψηλά, όπως έχει συμβεί με προηγούμενες γενιές της Εθνικής Ελπίδων.

Στις υψηλές φιλοδοξίες της χώρας μας σε αυτή τη διοργάνωση αναφέρθηκε και ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας Στέφανος Κοτσόλης: «Η πορεία μας είναι ήδη επιτυχημένη, αλλά οι φιλοδοξίες μας δε σταματούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αγγέλου Χαριστέα. «Ολα εξελίσσονται καλά στην προετοιμασία μας και το ότι μαζευτήκαμε λίγο πιο νωρίς από τους αγώνες της τελικής φάσης ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή, γιατί 2-3 παίκτες είχαμε καιρό να παίξουμε σ' αυτήν την ομάδα. Το παιχνίδι με το Βέλγιο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προσοχή μας γιατί σε τέτοιες διοργανώσεις το πρώτο ματς παίζει σημαντικό ρόλο. Ο Ανδρέα Μιχαλόπουλους δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα πέρα από τις γνωστές απουσίες των Βακουφτσή και Πέτρου. Κάποιες ενοχλήσεις που είχαν οι Πατσατζόγλου και Κυργιάκος ξεπεράστηκαν και οι δυο ποδοσφαιριστές τέθηκαν στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ