Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε δίκη οι βιαστές αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάνθηκε την παραπομπή 3 αστυνομικών σε δίκη για τον βιασμό 19χρονης κοπέλας μέσα σε χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας τη νύχτα της 13ης Οκτώβρη του 2022, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα. Οι κατηγορούμενοι ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. - δύο εκ των οποίων έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα - θα δικαστούν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Ειδικότερα, δύο από τους κατηγορούμενους θα δικαστούν για το κακούργημα του βιασμού από κοινού και με κοινό δόλο. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο αντιμετωπίζει και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, αφού κατηγορείται για μαγνητοσκόπηση του καταγγελλόμενου βιασμού με φορητή κάμερα που βρισκόταν στη στολή του.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί προκλητικά ισχυρίζονται - όπως όλοι οι βιαστές - ότι υπήρχε συναίνεση του θύματος. Ακόμα πιο προκλητικά, δικηγόρος τους μιλάει για φαντασίωση που ήθελε να ζήσει το θύμα. Σε αντίθετη κατεύθυνση και εναντίον τους είναι τόσο η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη 19χρονη, η κατάθεση του γυναικολόγου στον οποίο κατέφυγε λόγω αιμορραγίας, η ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη του θύματος και η κατάθεση ψυχολόγου που προέτρεψε, όπως και ο γυναικολόγος, το θύμα να καταγγείλει τον βιασμό.

Το βιντεοληπτικό υλικό, αν και διαγράφηκε από τον αστυνομικό, ανακτήθηκε αργότερα και αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Ο τρίτος αστυνομικός παραπέμπεται για συνέργεια στον βιασμό, επίσης με κοινό δόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ