Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Μέτωπο ρήξης με την κυβερνητική πολιτική

«Ολοι στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 29 Μάη»! Με αυτό το κάλεσμα απευθύνεται στους δημόσιους υπαλλήλους η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση, η οποία υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της: «Αυτή η απεργία μπορεί και πρέπει να γενικευτεί και να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων στη βάση, στους εργασιακούς χώρους, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε μια τέτοια προοπτική προωθείται αυτός ο αγώνας με συνέπεια από τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, από τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, του ΠΑΜΕ».

Η ανακοίνωση - κάλεσμα μοιράζεται ήδη στους εργαζόμενους σε αλλεπάλληλες περιοδείες που κάνουν τα μέλη και τα στελέχη της ΤΑΔΗΣΥ, καθώς - όπως τονίζεται - «είναι άμεση ανάγκη να κερδίσουμε τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε μέσα από τους "κοινωνικούς διαλόγους" απάτης και συνενοχής, τις παλινωδίες, τις υπαναχωρήσεις, τις ασυνέπειες και τις πολιτικές σκοπιμότητες των ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Είναι άμεση ανάγκη να ξεπεραστούν αυτές οι ηγεσίες και μέσα και από αυτόν τον αγώνα να ενδυναμωθεί ο ταξικός προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος των αποφασιστικών, αποτελεσματικών αγώνων».

Η ΤΑΔΗΣΥ αναφέρει για το ασφαλιστικό ότι καμιά αλχημεία και λαθροχειρία δεν μπορεί να μεταλλάξει το «μαύρο» χαρακτήρα των μέτρων σε «άσπρο» και συνοπτικά καταγράφει μερικές από τις συνέπειες της κυβερνητικής πρότασης:

«Θίγονται καίρια όλοι, παλιοί και νέοι ασφαλισμένοι, άνδρες και γυναίκες. Με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας πενταετίας, από το 80% του τελευταίου μισθού που ισχύει σήμερα, οι συντάξεις μειώνονται κατά 30% έως 40%. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κόβονται. Καταργείται η 35ετία και γίνεται 37ετία. Η συνολική επικουρική σύνταξη από 36% που είναι σήμερα μειώνεται στο 20% της δραστικά μειούμενης κύριας. Το εφάπαξ ανατίθεται στη διαχείριση ενός αυτοδιοικούμενου νέου οργανισμού και με δεδομένο ότι τα 2/3 των αποθεματικών έχουν φαγωθεί στον τζόγο του χρηματιστηρίου, ανοίγει ο δρόμος και για τη δραστική μείωσή του και για την επιβολή νέων ασφαλιστικών εισφορών σε βάρος μας. Επιβάλλονται αμέσως σε όλους μας νέες ασφαλιστικές εισφορές κατά 12.000 δραχμές και κατά 0,25% επί του μισθού μας για τη λεγόμενη αλληλεγγύη. Τώρα μάλιστα, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, μελετάται η επέκταση του υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών εφ' όλων των αποδοχών για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ