Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Α΄ ΠΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράτυπη απόφαση εκχώρησης υπηρεσιών υγιεινής

Αναθέτει σε εξωτερική υπηρεσία την προστασία και πρόληψη στους εργασιακούς χώρους!

Σε πρωτοφανή, λόγω του χαρακτήρα του αλλά και με βάση την κείμενη νομοθεσία, απόφαση προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠΕΣΥ) Αττικής: Με πρόσχημα «την αδυναμία των νοσοκομείων να ανταποκριθούν επαρκώς στις ανάγκες σε υπηρεσίες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων», αναθέτει για έναν χρόνο «κατά ένα μέρος» την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών σε Εξωτερική Υπηρεσία Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) μέχρι, όπως αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του, να συγκροτηθεί η Κεντρική Εσωτερική Υπηρεσία Προστασίας και Πρόληψης (ΕΣΥΠΠ).

Η απόφαση αυτή είναι ευθέως παράτυπη για πολλούς λόγους: Το Α΄ ΠεΣΥ ποτέ δεν προσδιόρισε τις πραγματικές ανάγκες και δεν προκήρυξε τις απαραίτητες θέσεις κάλυψης, ώστε να διαφανεί η αδυναμία που επικαλείται. Δεν υπάρχει ούτε μια θέση γιατρού εργασίας που να προκηρύχτηκε σε νοσοκομείο του Α΄ ΠεΣΥ Αττικής.

Ούτε και σε μια εσωτερική αναδιανομή των τεχνικών ασφαλείας δεν προχώρησε το Α΄ ΠεΣΥ για να προχωρήσει μετά στην ανάθεση.

Η ανάθεση αυτή δεν επιτρέπεται, γιατί με βάση τα Προεδρικά Διατάγματα 294/1998 και 17/1996 είναι υποχρεωτική η συγκρότηση της ΕΣΥΠΠ για μονάδες του μεγέθους των νοσοκομείων του Α΄ ΠεΣΥ και δεν επιτρέπεται ούτε διαζευκτικά η εκχώρηση σε ΕΞΥΠΠ.

Σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση του Α΄ ΠεΣΥ, θα διεξαχθεί δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου σε ΕΞΥΠΠ στις 18.6.2002. Κατά τα άλλα, το Α΄ ΠεΣΥ στην ανακοίνωσή του κομπορρημονεί για «τα εναρμονισμένα με τα προβλεπόμενα με τη νομοθεσία μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ