Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΒΣΑ
Μόνο οργή προκαλούν τα δήθεν μέτρα «ελάφρυνσης» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση

Διευρυμένη σύσκεψη την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη

Κάλεσμα αγώνα «για αξιοπρεπές εισόδημα, για ζωή με δικαιώματα» απευθύνει στους επαγγελματίες η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), μπροστά στην επέλαση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και στην κοροϊδία με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ. Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί όλα τα σωματεία σε διευρυμένη σύσκεψη την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη.

«Μόνο οργή προκαλούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΝΔ στη ΔΕΘ. Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού για την πορεία της οικονομίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που ζούμε, με την ανασφάλεια που μεγαλώνει», τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. «Συνεχίζουν αμετανόητοι στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που έχτισαν όλες οι κυβερνήσεις για τα κέρδη μια χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών: Με το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, με τους δημοσιονομικούς στόχους και τη ληστρική πολιτική άμεσων και έμμεσων φόρων, με την "απελευθέρωση" της Ενέργειας, με την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, την παντελή εγκατάλειψη κρίσιμων υποδομών για την προστασία από πλημμύρες και πυρκαγιές, όπως η πρόσφατη που έφτασε μέσα τον οικιστικό ιστό», προσθέτει. Την ίδια στιγμή «η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ανεβαίνει τον Γολγοθά της "τεκμαρτής φορολόγησης". 400.000 πληρώνουν 65,3% παραπάνω φόρο σε σχέση με πέρυσι».

Συνεχίζοντας η ΟΒΣΑ σχολιάζει τα υποτιθέμενα μέτρα «ελάφρυνσης» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δηλαδή την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025, τη μείωση του τεκμαρτού για πόλεις μέχρι 1.500 κατοίκους και τη μείωση εργοδοτικών εισφορών. Οπως αναδεικνύει, οι προαναφερθείσες ρυθμίσεις ισοδυναμούν με κοροϊδία:

Πρώτον, «τα έσοδα του τέλους επιτηδεύματος έχουν "προβλεφθεί" στις γιγαντιαίες αυξήσεις του νέου νόμου, αποκτώντας έτσι μόνιμο χαρακτήρα. Δηλαδή, όχι μόνο δεν μας χαρίζουν, μας παίρνουν περισσότερα!».

Δεύτερον, η μείωση του τεκμαρτού στη φορολόγηση αφορά ελάχιστους. «Καμία μείωση, καμία "διόρθωση" για τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες στην Αττική» δεν προβλέπεται.

Τρίτον, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών «αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους. Η πλειοψηφία ωφελείται ελάχιστα. Αντίθετα, είμαστε χαμένοι όλοι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, αφού τα ασφαλιστικά ταμεία στερούνται πόρους».

Και ενώ η κυβέρνηση διαφημίζει μέτρα που δεν έχουν αντίκρισμα για τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών, στην ατζέντα της δεν βρίσκουν θέση αιτήματα κρίσιμα για την επιβίωσή τους, όπως η διαγραφή χρεών (π.χ. της πανδημίας), η ανάγκη ρυθμίσεων, μέτρα για το πανάκριβο ρεύμα και την εκτίναξη των ενοικίων, ρυθμίσεις για την προστασία της επαγγελματικής στέγης.

«Δυναμώνουμε τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ», τονίζει η ΟΒΣΑ και καλεί τα σωματεία σε συμμετοχή στη σύσκεψη προκειμένου να οργανώσουν την απάντησή τους. «Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε», υπογραμμίζει.

Η ΟΒΣΑ διεκδικεί:

-- Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο ν. 5073/2023 και κάθε τεκμαρτή φορολόγηση. Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, με 3.000 ευρώ προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

-- Κατάργηση του ΕΦΚ σε Ενέργεια και καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Εισφορές ανάλογες με το εισόδημα, αξιοπρεπείς συντάξεις. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Κατάργηση των τραπεζικών προμηθειών στις ψηφιακές συναλλαγές. Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για τους επαγγελματίες.

-- Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τη φορολογία μη μισθωτών και μέτρα για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου (2024-06-26 00:00:00.0)
Ενας στους δύο επαγγελματίες φορολογείται για ανύπαρκτα εισοδήματα (2024-06-18 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (2024-01-26 00:00:00.0)
Ερώτηση για τη φορολογική επιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες (2023-12-05 00:00:00.0)
Στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων φορτώνει η κυβέρνηση την «ευθύνη» της πανδημίας (2021-11-05 00:00:00.0)
Χαράτσια 13% από το πρώτο ευρώ (2014-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ