Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, στην οποία συμμετείχε και ο Χάρης Βουρδουμπάς, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γ. Καββαθά.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ενημέρωσε εκτενώς για τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν προκληθεί στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει επιβαρυνθεί την τελευταία διετία μεσοσταθμικά στο κόστος λειτουργίας κατά 42% (αυξήσεις σε πρώτες ύλες, Ενέργεια, καύσιμα κ.λπ.) αλλά και τις ακολουθούμενες πολιτικές, που επιβαρύνουν επιπλέον με την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημέρωσε για πρόσφατες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Κόμμα στην κατεύθυνση της προστασίας του εισοδήματος των μικρών επαγγελματιών της εστίασης, όπως για την επανένταξη στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, τη μείωση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην Ενέργεια, τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Ανέδειξε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται αμετανόητη στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει χαράξει σε συμφωνία με την ΕΕ όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Οτι συνεχίζει την υπερφορολόγηση, την πολιτική εκτόξευσης της ακρίβειας, τη μετατροπή της Ενέργειας, της Παιδείας, της Υγείας, των υποδομών σε πανάκριβα εμπορεύματα για τα λαϊκά στρώματα.

Επιβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει δίκαιες διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, που τα δίνουν όλα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, μεγαλώνοντας διαρκώς τα αδιέξοδα και την ανασφάλεια των πολλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ