Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Μεγάλα Φεστιβάλ κορυφώνονται το Σάββατο σε πολλές πόλεις

Σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα κορυφώνεται το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με εκδηλώσεις που, πέρα από τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, περιλαμβάνουν ακόμα θεματικές εκθέσεις και περίπτερα, εκθέσεις βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», δραστηριότητες για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας και για παιδιά κ.ά.

Αναλυτικά:

Γιάννενα, στο Πάρκο Λιθαρίτσια, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Ακόμα: Αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία από την ομάδα μουσικής του Στεκιού Πολιτισμού της ΚΝΕ στα Γιάννενα και συναυλία με την Ματούλα Ζαμάνη.

Πάτρα, από τις 20.00, στο Νότιο Πάρκο. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Στη Νεανική Σκηνή χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων, ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα και ικαριώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο. Στην Κεντρική Σκηνή αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρη Μπάση και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Λάρισα, από τις 20.00, στην Κοίτη Πηνειού. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Συναυλίες με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, «Sing Along», μαθητικές μουσικές και χορευτικές ομάδες, «Ηλεκτρικές Στιγμές από τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"» από τους «Error 404», πάρτι με τον «Baghdad».

Κοζάνη, από τις 20.00, στον Νιάημερο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ και συναυλία με την Γλυκερία και τον Χάρη Μακρή.

Κομοτηνή, από τις 20.30, στην Παλιά Νομική. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Αφιέρωμα σε τραγούδια που συνδέθηκαν με την 50χρονη πορεία του Φεστιβάλ και παραδοσιακό γλέντι με τους «Γκιντίκι». Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση εικαστικών έργων από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων», αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.

Αργοστόλι, από τις 20.00, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Ακόμα: Χορευτικά από παραδοσιακά συγκροτήματα, χαιρετισμός από τον Νίκο Παπαδάτο, Γραμματέα του ΤΣ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ, αφιέρωμα στους Μίκη Θεοδωράκη και Δημήτρη Λάγιο, με τίτλο «Ναοί στο σχήμα τ' ουρανού». Ερμηνεύουν οι Παναγιώτης Πετράκης, Υακίνθη Λάγιου, Σαββέρια Μαργιολά (καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα - Ασπασία Θεοδωράκη).

Καβάλα, από τις 19.30, στο Πάρκο Φαλήρου. Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Ροκ και έντεχνο τραγούδι με τους Fourquarters και συναυλία με την Μάρθα Φριντζήλα.

Λαμία, από τις 20.00, στην Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Βιβλιοπαρουσίαση στον παιδότοπο της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Οι παπουτσωμένοι δράκοι», από την συγγραφέα του βιβλίου, Ελένη Κίλιμπα, με συνοδεία μουσικής. Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα «Αλ Αουντε» της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας. Συναυλία με τον Εισβολέα full band. Λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι με τους «Μαντάρα».

Λιβαδειά, από τις 20.00, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Θα μιλήσει η Κλειώ Χριστοπούλου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ακόμα: Συναυλία με την Μελίνα Κανά και λαϊκό γλέντι με τους Γιώργο Πούλο, Αγγέλα Παπαδά, Θέμη Παπαϊωάννου και Νίκο Μακρή.

Ρέθυμνο, στην Πλατεία Μικρασιατών, όπου θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Τουρνουά βόλεϊ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι και συναυλία με τους «Σχήμα Λόγου».

Ρόδος, από τις 20.00, στο Πάρκο Θέρμαι, όπου θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα: Ροκ συναυλία από τους «Sorolop» (Παναγιώτης Πατσάης, Τάσος Κολιός και Δημήτρης Χριστοδούλου) και νησιώτικο γλέντι με την Κατερίνα Κορρέ και τους Αγγελο Μοσχίδη, Νίκο Κατσουράκη, Γιάννη Αγκά, Ιξάν Τατ.

Χανιά, στο πρώην στρατόπεδο «Μαρκοπούλου». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα «Πόλη για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων προς όφελος των λαϊκών αναγκών», παρέμβαση από εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Χανίων, συζήτηση στο Στέκι των Μαθητών με θέμα «Είμαστε από τα παιδιά που δεν κάθονται καλά! Υπάρχουν νέοι επαναστάτες σήμερα;», και στο Φοιτητικό Στέκι: «Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία», μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, κρητικό γλέντι με τους Γιώργο Μανωλάκη, Γιάννη Παπατζάνη, Μπάμπη Παρασκάκη και Μανώλη Καλαϊτζάκη.

Στις 17 Σεπτέμβρη

Ηγουμενίτσα, στην πλατεία Δημαρχείου, από τις 20.00. Θα μιλήσει η Λαμπρινή Βλάχου, μέλος του ΓΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ. Ακόμα, αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο και λαϊκό γλέντι με τους Χάρη Πρέντζα, Μηνά Μόσχο, Γιάννη Γκόλια και Χρήστο Καραβίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ