Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Κάθε κατάκτηση δίνει δύναμη και κουράγιο

Ελενα Μακρή, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Γονέων Κηφισιάς

«Και φέτος τα σχολεία ξεκινούν με φόντο την ακρίβεια, κοντά στα άλλα προβλήματα. Ανάμεσα σε όλα οι γονείς έχουμε ήδη παραλάβει και τις λίστες με τα υλικά που χρειάζονται τα παιδιά για τη φετινή σχολική χρονιά, και μαζί το άγχος της οικονομικής ανταπόκρισης σε μια υποχρέωση που δεν είναι δική μας!

Στον δήμο μας η λίστα με τη γραφική ύλη για τα νηπιαγωγεία έφτανε μέχρι και τα 100 ευρώ. Τα υλικά αυτά αποτελούν βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα νηπιαγωγεία, καθώς είναι αναγκαίο να δημιουργούνται ποικίλες καταστάσεις αλληλεπίδρασης, αλληλενέργειας και εργατικότητας μεταξύ των παιδιών. Να τους δίνεται η ευκαιρία να εκφραστούν με ποικίλα μέσα, όπως είναι η μουσική, τα εικαστικά, ο χορός, το θεατρικό παιχνίδι κ.λπ.

Το πιο σημαντικό βήμα είχε γίνει από τη στιγμή που με θάρρος και πείσμα άνοιξε η συζήτηση για όλα τα παραπάνω! Η κατάκτηση για κάτι που σε κάποιους φαίνεται ασήμαντο είναι μια ανάσα για να κρατηθούμε, να πεισμώσουμε ακόμα περισσότερο και να κοντραριστούμε με την πολιτική που πετσοκόβει συνεχώς στα μέτρα της τις ανθρώπινες ανάγκες. Με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων και σε συντονισμένη προσπάθεια με τους Συλλόγους των Νηπιαγωγείων πιέσαμε τον δήμο με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, κοινές συναντήσεις των ΔΣ των Συλλόγων με τον δήμαρχο, να εξασφαλίσει για όλους τους μαθητές των νηπιαγωγείων την απαραίτητη γραφική ύλη. Και το πετύχαμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ