Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις για απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Δύο διαφορετικά κυκλώματα που τα μέλη τους έκαναν απάτες σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μέσω εικονικής συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων, εξαρθρώθηκαν από την αστυνομία. Συνελήφθησαν συνολικά 16 μέλη τους. Πρόκειται για 4 γιατρούς σε δημόσιες δομές Υγείας σε Αττική και Βοιωτία, 8 ιδιοκτήτες και υπαλλήλους φαρμακείων στην Αττική, έναν ιατρικό επισκέπτη εταιρείας παραγωγής φαρμάκων και ένα άτομο που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα.

Η παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών κυκλωμάτων ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Γενάρη του 2020, ενώ όπως προέκυψε διέθεταν παρόμοιο σκοπό, τρόπο δράσης καθώς και κοινά κατά περίπτωση μέλη, που δραστηριοποιούνταν παράλληλα. Τα μέλη των δύο συμμοριών προέβαιναν αρχικά μέσω των γιατρών - μελών τους στη συστηματική έκδοση ψεύτικων συνταγογραφήσεων σε ΑΜΚΑ κυρίως αλλοδαπών και ανασφάλιστων.

Στη συνέχεια, μέσω των εταιρειών - φαρμακείων των μελών τους, έκαναν εικονικές εκτελέσεις των συνταγογραφήσεων, υπογράφοντας πλαστογραφημένα. Σημειωτέον, μεταξύ των φαρμάκων περιλαμβάνονται ναρκωτικά και άλλες ψυχότροπες ουσίες. Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί η παράνομη χρήση 3.516 ΑΜΚΑ βάσει των οποίων εκδόθηκαν ψευδώς 90.186 συνταγές, με τη ζημία του ΕΟΠΥΥ να ξεπερνά τα 3.500.284,98 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για 8 κακουργηματικές και 2 πλημμεληματικές πράξεις για συγκρότηση - ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ