Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εν εξελίξει καρεκλομαχία και «γέφυρες» προς ΠΑΣΟΚ

Ιντριγκαδόρικη σαπουνόπερα θυμίζει ολοένα και περισσότερο η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα πάντως που είναι όλο και πιο συχνές οι «γέφυρες» και προς το ΠΑΣΟΚ, για να δημιουργήσουν από κοινού τον έτερο αντιλαϊκό πόλο που θα μαζεύει «εντός των τειχών» τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μέχρι τότε οι καρεκλομαχίες καλά κρατούν, με τον Στ. Κασσελάκη να ανακαλεί την Παρασκευή το πληρεξούσιο που είχε κάνει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαυροκεφαλίδη, ώστε αυτός να χειρίζεται ζητήματα οικονομικής φύσης. Για προσπάθεια οικονομικού στραγγαλισμού του κόμματος μίλησαν οι αντίπαλοι του Στ. Κασσελάκη, από την πλευρά των οποίων γίνεται πλέον συχνότερα λόγος για πιθανή διαγραφή του και από απλό μέλος. Την ίδια ώρα οι υποστηρικτές του επιμένουν ότι η καθαίρεσή του είναι παράτυπη και παράνομη και ότι θα εκπέσει στα δικαστήρια!

Εν μέσω όλων αυτών, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ν. Παππάς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλα τα στελέχη του κόμματος να δεσμευτούν ότι την επόμενη μέρα της εκλογής αρχηγού «θα είναι όλοι στον κοινό αγώνα» και εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση, διεκδικεί να χτίσει τις συμμαχίες που θα συγκροτήσουν τον ανταγωνιστικό πόλο απέναντι στη ΝΔ», συνεπώς χρειάζεται «νεροκουβαλητές» στον μύλο της κυβερνησιμότητας.

Οσον αφορά τις «προοδευτικές» τάχα δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμπράξουν μαζί του για την κυβερνητική καρέκλα, υποστήριξε ότι «μείζον πολιτικό γεγονός μπορεί να προκύψει» αν τελεσφορήσει μια «συνεργασία σε ισχυρά θεμέλια με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ».

Με αφορμή τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως «είναι μπροστά σε επιλογές, δεν έχει καταφέρει να απεμπολήσει την εικόνα ενός κόμματος από το οποίο ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αντλεί στελέχη κάθε τόσο και λιγάκι, και νομίζω ότι είναι και σε ένα σταυροδρόμι: Θα είναι μια δύναμη που θα κρατήσει αυτόν τον χαρακτήρα, ή θα λειτουργήσει με άλλον τρόπο και θα συμβάλει σε μια εναλλακτική - προοδευτική λύση;».

Επίσης, απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση» προς το παρόν να είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τραπεζικού δανεισμού για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ήταν φυσικό, ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης αναλώθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς αν ο Στ. Κασσελάκης είναι έκπτωτος, ο Ν. Παππάς απάντησε ότι «το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει ούτε εκτροπές ούτε πραξικοπήματα», αλλά «προβλέπει ότι όλα τα αξιώματα και όλες οι εξουσίες είναι και ελεγκτέα και ανακλητά».

Χτες, πάντως, σε δύο συνεντεύξεις του, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real» και στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ο Ν. Παππάς διερωτήθηκε από πού προκύπτει η ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των δύο πλευρών από τη στιγμή που ομονοούν στις πολιτικές θέσεις και στο πρόγραμμα και δεν έχουν πολιτικές διαφορές!

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία, ενώ χτες ο Δ. Τεμπονέρας, τον οποίο οι «87» βολιδοσκοπούσαν για την προεδρία του κόμματος, με ανάρτησή του δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να θέσει υποψηφιότητα, κάτι που μέχρι στιγμής έχουν κάνει ο Π. Πολάκης, ο Ν. Φαραντούρης και ο Απ. Γκλέτσος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ