Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Οχι στους πυλώνες και τις ανεμογεννήτριες στα βουνά

Μεγάλη μηχανοκίνητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στην πόλη των Χανίων. Για άλλη μια φορά εκατοντάδες κάτοικοι του Αποκόρωνα και των Σφακίων βροντοφώναξαν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν τον τόπο τους στα «πράσινα» αρπακτικά της ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν θα επιτρέψουν τα βουνά και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής να καταστραφούν για τα κέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας. Η χτεσινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του συντονιστικού φορέων που έχει δημιουργηθεί στον Αποκόρωνα Χανίων, στο οποίο συμμετέχουν αγροτικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, ο ορειβατικός σύλλογος και άλλοι φορείς της περιοχής. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στηρίχθηκε και από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, η οποία είχε βγάλει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

Η μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τον κόμβο Μουρνιών διέσχισε το κέντρο της πόλης και κατέληξε έξω από την Αντιπεριφέρεια Χανίων. Εκεί το συντονιστικό των φορέων παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, με τους εκπροσώπους των φορέων να τονίζουν: «Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα δεχτούμε να πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα και ο τόπος μας να μετατραπεί σε νταμάρι. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα».

Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωσή», και ο Νικήτας Μελισσάκης, μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αποκόρωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ