Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο Κερατσίνι η αντιφασιστική συγκέντρωση

Σήμερα 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Είχαν προηγηθεί την ίδια χρονιά οι δολοφονικές επιθέσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.λπ.

Στις 5.30 μ.μ. στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60) θα πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλώντας στη συγκέντρωση σημειώνει:

«Σε μια ΕΕ που με την πολιτική της ενισχύει την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πάλη που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι. Για ΣΣΕ με αυξήσεις, μέτρα κατά της ακρίβειας, για τις συνθήκες εργασίας, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για δημόσια, δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου που αιματοκυλούν εδώ και έναν χρόνο σχεδόν τον λαό της Παλαιστίνης και συνεχίζουν τη σύγκρουση ΝΑΤΟ, ΕΕ - Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, στέλνοντας όπλα και Ενοπλες Δυνάμεις.

Η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που μας θέλει να πνιγόμαστε τον χειμώνα, να καιγόμαστε το καλοκαίρι. Που στοιβάζει τα παιδιά μας σε ασφυκτικά γεμάτα τμήματα. Που αντιμετωπίζει με βία και καταστολή τους αγώνες εργαζομένων, δασκάλων, μαθητών, φοιτητών. Που πλειστηριάζει τα σπίτια λαϊκών οικογενειών. Είναι η ίδια που οπλίζει τους φασίστες και τους βγάζει από τις τρύπες τους, όποτε τους έχει ανάγκη.


Ο λαός μας όμως ξέρει και έχει πείρα πως τη μάχη με τον φασισμό την κερδίζεις στον δρόμο του αγώνα!

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τα σωματεία - μέλη του και όλο τον λαό του Πειραιά, πλάι στον καθημερινό αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα δίνει και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό, για να ξαναστείλουμε στα λαγούμια τους τα ναζιστικά μορφώματα.

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε και δυναμώνουμε τα σωματεία μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές μας, για να μη δημιουργηθούν νέες εστίες εκκόλαψης για το αυγό του φιδιού».

Ο Παύλος ζει στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά!

Κάλεσμα στους φοιτητές απευθύνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, τονίζοντας: «Ο Παύλος ζει στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά!». «Το πρόσωπο του Παύλου έγινε σύμβολο της πάλης ενάντια στον φασισμό, του αγώνα της νεολαίας για να απομονωθούν οι φασίστες και όσοι τους στηρίζουν σε κάθε πανεπιστήμιο, σχολείο, γειτονιά. Εγινε σύνθημα στις συγκεντρώσεις μας, εκφράζοντας την εναντίωση χιλιάδων νέων σε αυτό το σάπιο δημιούργημα του συστήματος, τον φασισμό, η οποία εκδηλώθηκε και με την τεράστια συγκέντρωση λαού και νεολαίας στο Εφετείο, όπου καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

Η μάχη ενάντια στον φασισμό είναι διαρκής, γιατί απέναντί της έχει ένα σύστημα που τον θρέφει και τον χρειάζεται».

Και προσθέτουν: «Χρειάζεται επαγρύπνηση και δράση! Καμία νομική δικλίδα δεν είναι αρκετή για να ανατρέψει τους δεσμούς των φασιστών με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και το σάπιο κράτος τους. Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του συστήματος για να τρομοκρατούν όσους σηκώνουν κεφάλι, να σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο παρουσιάζοντας ως εχθρό τον κάθε φορά αδύναμο και κατατρεγμένο, προσφέροντας έτσι τις καλύτερες υπηρεσίες υπεράσπισης στα αφεντικά και στο κράτος.

Μόνο ο λαός μπορεί να τους εξαφανίσει, με την οργάνωση και τον αγώνα του!

Με τη συλλογική δράση μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους για να απομονώσουμε τους φασίστες σε κάθε σχολή, γειτονιά, τόπο δουλειάς!

Για να αντιπαλέψουμε μια πολιτική που μας θέλει φοβισμένους και θολωμένους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, το σημερινό εχθρικό κράτος, το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Σήμερα συνεχίζουμε εμπνεόμενοι από τους αγώνες του λαού μας σε αυτόν τον τόπο, αλλά και από τη στάση χιλιάδων φοιτητών όλα αυτά τα χρόνια για να μη βρει χώρο το ναζιστικό τέρας!».

Στη συγκέντρωση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «οι μαθητές του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος, δεν ξεχνάμε! Το δηλητήριο του φασισμού δεν έχει θέση ούτε στις γειτονιές που μεγαλώσαμε και ζούμε, ούτε και πουθενά!».

Για σήμερα η Επιτροπή καλεί επίσης τους μαθητές, τα 5μελή και τα 15μελή σε μια σειρά δράσεων, όπως ενός λεπτού σιγή στην προσευχή σε όλα τα σχολεία στη μνήμη του Παύλου και όλων των θυμάτων των εγκληματιών ναζί, σχηματισμός συνθημάτων με τις σχολικές τσάντες κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε βήμα πίσω! Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά! (2024-09-17 00:00:00.0)
«Δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!» (2023-09-15 00:00:00.0)
Μεγάλη συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (2018-09-19 00:00:00.0)
Απαντάμε στον φασισμό δυναμώνοντας τον αγώνα για το δίκιο του λαού (2018-09-15 00:00:00.0)
Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά (2013-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ