Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Απαίτησαν λεφτά για τον λαό, όχι για τις μπίζνες των λίγων

Μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καρδίτσας και του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλους της ΟΓΕ), πραγματοποιήθηκε χθες κινητοποίηση - παρέμβαση στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, ενάντια στην προωθούμενη «ανάπλαση του Παυσίλυπου».

Οι φορείς της πόλης για άλλη μια φορά εναντιώθηκαν σε αυτό το έργο, λέγοντας στις παρεμβάσεις τους ότι «οι εργαζόμενοι της πόλης είμαστε ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια με την τεράστια μπίζνα των 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση του Παυσίλυπου, χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου υπερμνημονίου που θα πληρώσει από την τσέπη του ο λαός, με τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα που έχει. όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η δημοτική αρχή θεωρεί κόστος τη χρηματοδότηση αναγκαίων υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, όπως το να γίνει αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία, που πολλά είναι χτισμένα πριν το 1980, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα για να θωρακιστεί η περιοχή, δημιουργία χώρων πρασίνου, ψυχαγωγίας και αθλητισμού, αποκατάσταση και κατασκευή παιδικών χαρών στις γειτονιές της πόλης. Απόδειξη για τα παραπάνω είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, με βάση το οποίο δίνονται μόνο 750 χιλιάδες για την αποκατάσταση και βελτίωση υποδομών στις τοπικές κοινότητες, 460 χιλιάδες για συντηρήσεις και επισκευές των δεκάδων σχολικών κτιρίων! Μόνο από αυτά τα στοιχεία μπορεί να καταλάβει κανείς τις προτεραιότητες της ανάπτυξής τους!

Την ίδια στιγμή στην πόλη συγχωνεύονται σχολικά τμήματα κάνοντας τα παιδιά μας σαρδέλες σε τμήματα με 25 μαθητές, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών, στη λογική της περαιτέρω υποβάθμισης της Εκπαίδευσης. Επίσης, πριν λίγες μέρες έκοψαν το ρεύμα στις ήδη υποβαθμισμένες παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου».

Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Εκτορας Γάζος, ζήτησε επίσης να αποσυρθεί η πρόταση για το έργο και εξέφρασε τη διαφωνία στις στοχεύσεις του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της πόλης στην καθημερινότητά του και για τα οποία η δημοτική αρχή έχει τεράστια ευθύνη, αφού δεν παίρνει μέτρα ούτε κάνει έργα προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Η δημοτική αρχή, κάτω από την πίεση των φορέων που ζητούσαν να σταματήσει άμεσα η συζήτηση για το έργο αυτό και να ακυρωθεί, διέκοψε δυο φορές τη διαδικασία. Εν τέλει, με αυταρχικό τρόπο η δημοτική αρχή αποφάσισε την οριστική διακοπή της διαδικασίας και τη μετατροπή της σε διαδικτυακή λίγες ώρες αργότερα, εκφυλίζοντας την όλη διαδικασία της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια οι μαζικοί φορείς με το πανό τους κατευθύνθηκαν στο γραφείο του δημάρχου, όπου και συνέχισαν την κινητοποίησή τους, καταγγέλλοντας τη στάση της δημοτικής αρχής και τη διαδικασία που ακολούθησε, και απαιτώντας να σταματήσει τώρα το έργο της «ανάπλασης του Παυσίλυπου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναπλάσεις σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου (2013-04-17 00:00:00.0)
Συζήτηση με το λαό της πόλης για τον απολογισμό του δήμου (2009-12-10 00:00:00.0)
Συνυπεύθυνοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. (2008-12-10 00:00:00.0)
Διαγκωνίζονται στην εξυπηρέτηση της ΠΑΕ... (2006-07-04 00:00:00.0)
Πολλές οι "πληγές" της Αθήνας (1997-05-29 00:00:00.0)
Φόροι για το τίποτα (1996-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ