Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μισός αιώνας Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη!

Σε άριστη κατάσταση παραδόθηκε ο χώρος του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και η καθαριότητα του χώρου του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου» στην Πολίχνη μετά την ολοκλήρωση του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, με συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας. Για άλλη μια χρονιά τα μέλη της ΚΝΕ μάζεψαν, καθάρισαν και παρέδωσαν σε άριστη κατάσταση τον χώρο του πρώην στρατοπέδου.

Τους χιλιάδες μαθητές, σπουδαστές, νέους εργαζόμενους και ανθρώπους όλων των ηλικιών που συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη χαιρετίζει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Είμαστε περήφανοι που σε όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ βλέπαμε χιλιάδες χαμογελαστά πρόσωπα, μοιραστήκαμε δυνατές στιγμές, φύγαμε γεμάτοι νέες, όμορφες αναμνήσεις!

Είμαστε συγκινημένοι που το Φεστιβάλ μας, που συμπλήρωσε φέτος μισό αιώνα ζωής, παραμένει πάντα νέο, καινοτόμο, ανατρεπτικό, γιατί εμπνέεται από τις πιο όμορφες και καινοτόμες ιδέες που έχει γεννήσει η ανθρωπότητα, από τις ιδέες και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από την πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που με την εθελοντική τους συνεισφορά, με την ανιδιοτέλειά τους, δούλεψαν ακούραστα για την επιτυχία του Φεστιβάλ μας, για την επιτυχία αυτής της μεγάλης γιορτής νεολαίας!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους δεκάδες συντρόφους και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ που συνέβαλαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης αρχειακού υλικού από την 50χρονη πορεία του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Η προσπάθεια συγκέντρωσης υλικού και οργανωμένης ανάδειξης της πλούσιας Ιστορίας του Φεστιβάλ μας θα συνεχιστεί!

Χαιρετίζουμε ακόμα τους εκατοντάδες καλλιτέχνες, τεχνικούς, όλους τους συντελεστές που με τη συμμετοχή τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα, επιβεβαίωσαν στην πράξη ότι το Φεστιβάλ μας αποτελεί "φάρο" προσφοράς στη δημιουργία, στην προοδευτική Τέχνη, στον Πολιτισμό! Ηταν εκεί και ένωσαν τις φωνές τους, τραγουδώντας ότι όσο κι αν "φυσάει ένας αέρας που σαρώνει", εμείς "θα ρίχνουμε κόκκινο στη νύχτα", μαζί θα "υψώνουμε κεφάλι στ' αστροφώτιστα διαστήματα"!

Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη ήταν για όλους μας μια πραγματική ανάσα αισιοδοξίας, επιβεβαίωσε ότι αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας του μέλλοντος, του σοσιαλισμού!

Ομως το Φεστιβάλ μας ποτέ δεν ήταν ένας απλός "απολογισμός".

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" είναι ένα σταθερό αγωνιστικό ραντεβού, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!».

Ακόμα, ανακοινώνει ότι το επόμενο διάστημα η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ θα πάρει πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέσα στους μαζικούς φορείς της νεολαίας για όλα τα μεγάλα προβλήματα και τις ανάγκες στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, και θα οργανώσει πολιτικές, πολιτιστικές, ιστορικές, μορφωτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, με στόχο τη συνάντηση περισσότερων νέων με την ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τη διάδοση των επαναστατικών ιδεών.

Αφετηρία αυτής της προσπάθειας θα είναι η οργάνωση των προβολών του ντοκιμαντέρ του ΚΣ της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ