Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Από παλιό αναβατόριο κινδύνεψαν τρεις γυναίκες

Ο τραυματισμός ηλικιωμένης γυναίκας που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και ο παραλίγο τραυματισμός άλλων δύο γυναικών ήταν το αποτέλεσμα της κατάρρευσης αναβατορίου το μεσημέρι της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Οι τρεις γυναίκες θα ταξίδευαν για Αθήνα και ζήτησαν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο με το ειδικό αναβατόριο. Κατά τη διαδικασία αυτή, για λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί από την πλευρά της εταιρείας «Goldair Handling» ή τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, το αναβατόριο πήρε απότομη κλίση, με αποτέλεσμα η μια εκ των τριών γυναικών να πέσει από ύψος στην πίστα του αεροδρομίου και να τραυματιστεί. Την ίδια ώρα, οι άλλες δύο πρόλαβαν να κρατηθούν για να μη βρεθούν και αυτές στο κενό!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η τραυματισμένη γυναίκα έμεινε 40 λεπτά (!) στην άσφαλτο του αεροδρομίου, ωσότου έρθει το ασθενοφόρο, ενώ την περιέθαλψε ο στρατιωτικός γιατρός της Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, αφού το πολυδιαφημισμένο αεροδρόμιο της «Fraport» δεν είχε γιατρό. Οπως έγινε γνωστό από εργαζόμενους στον χώρο, το μηχάνημα ανύψωσης είναι παλιό και «σάπιο» σε ορισμένα σημεία του.

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης: «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!»

Το πολύ σοβαρό αυτό συμβάν κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Το πολύ σοβαρό αυτό περιστατικό στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς αποδεικνύει με πολύ δυσάρεστο και ανησυχητικό τρόπο ότι το σύνθημα "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" παραμένει τραγικά επίκαιρο. Είναι μάλιστα το δεύτερο πολύ σοβαρό περιστατικό στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς μέσα στο καλοκαίρι, μετά την πρόσκρουση αεροπλάνου σε κολόνα ηλεκτρισμού, που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ζητά επιτακτικά «να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στις υπεύθυνες εταιρείες εξονυχιστικά, χωρίς να κρυφτεί τίποτα κάτω από το χαλί». Επισημαίνει τον κίνδυνο για τις ζωές εργαζομένων και επιβατών στον χώρο, «γιατί αυτό επιτάσσει η αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου», με τις «ασυντήρητες υποδομές και μηχανήματα, λιγότεροι, ανειδίκευτοι και πιο φτηνοί εργάτες, χωρίς ρεπό και άδειες, εντατική δουλειά, όλα αξιοποιούνται ως τρόποι για την αύξηση της κερδοφορίας. Οι ζωές και η υγεία μας αντιμετωπίζονται ως ένα κόστος που δεν αξίζει τον κόπο να μετρηθεί». Καλεί να μην παίζει κανείς κορόνα - γράμματα τη ζωή κανενός σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία ή στην άσφαλτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ