Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σταθμός στον αγωνιστικό βηματισμό η σύσκεψη στις 30 Σεπτέμβρη

Διεκδικήσεις για αυξήσεις μισθών, ΣΣΕ και κατοχύρωση δικαιωμάτων | Συντονισμός για απεργιακή κλιμάκωση

Τον αγωνιστικό τους βηματισμό εντείνουν τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα, με στόχο τον συντονισμό των επιμέρους πρωτοβουλιών τους με απεργιακή κλιμάκωση, κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Με συλλογικές διαδικασίες, συνελεύσεις και συσκέψεις, τα σωματεία δυναμώνουν τις διεκδικήσεις τους στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, αποφασίζουν τα επόμενα βήματα στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Θέτουν στο επίκεντρο της πάλης τις αυξήσεις των μισθών, τις ΣΣΕ, την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Διεκδικούν αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη Υγεία και Παιδεία, κόντρα στην υποβάθμιση και στην εμπορευματοποίηση. Παράλληλα εντείνουν τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στο πλαίσιο αυτό, κλαδικά συνδικάτα και επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής έχουν απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης, την ανάπτυξη αγώνων σε χώρους δουλειάς και κλάδους. Το κάλεσμα έχει αποδέκτες το σύνολο των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων της Αττικής, αλλά και τις Ομοσπονδίες. Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21).

«Είναι ώρα οργάνωσης και μάχης των σωματείων ενάντια σε αυτά που μας φέρνουν καθημερινά σε απόγνωση», τονίζουν τα συνδικάτα που υπογράφουν το κοινό κάλεσμα. Στην κατεύθυνση αυτή, καλούν τα σωματεία και τους εργαζόμενους να μπουν με αποφασιστικότητα στη μάχη με συλλογικές αποφάσεις για να πάρουν πίσω τις ΣΣΕ, να καταργήσουν τις αντεργατικές ρυθμίσεις, να βάλουν «στον πάγο» τους νόμους που ξηλώνουν τα δικαιώματά τους. Σε αυτήν τη μάχη έχουν όπλο την πείρα των προηγούμενων αγώνων, η οποία αποδεικνύει ότι οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που «χρεοκόπησαν τα κούφια λόγια περί δίκαιης ανάπτυξης» και παραμέρισαν «τις θλιβερές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που τα αναπαράγουν» έφεραν αποτελέσματα και έκαναν «κουρελόχαρτο αντιλαϊκά μέτρα και νόμους».

Το κάλεσμα έχουν απευθύνει: Τα Συνδικάτα Εργαζομένων Μετάλλου ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου Αττικής, Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Οικοδόμων Αθήνας. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο».

Πολύμορφη αγωνιστική δράση

Παράλληλα, μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Σήμερα Τετάρτη:

-- Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση για την Υγεία έξω από το νοσοκομείο (στην Ιπποκράτους) στις 6.30 μ.μ.

Κυριακή 22 Σεπτέμβρη

-- Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση καλεί η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Αττικής στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη

-- Σύσκεψη με όλα τα επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής οργανώνει το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Κοδράτου 21 - Μεταξουργείο, Αθήνα, 3ος όροφος) με θέματα συζήτησης: Την υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακών ΣΣΕ, εξελίξεις στον κλάδο, σχεδιασμός δράσης για το επόμενο διάστημα.

Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη

-- Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών ν. Πειραιά - Αττικής και Νήσων, στις 6 το απόγευμα, στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ