Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα αγώνα για αξιοπρεπές εισόδημα και ζωή με δικαιώματα

Σύσκεψη με σωματεία και ενώσεις ΕΒΕ την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη

Κάλεσμα αγώνα «για αξιοπρεπές εισόδημα, για ζωή με δικαιώματα» απευθύνει στους επαγγελματίες η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), μπροστά στην επέλαση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και στην κοροϊδία με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ. Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί όλα τα σωματεία σε διευρυμένη σύσκεψη την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη.

«Μόνο οργή προκαλούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΝΔ στη ΔΕΘ. Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού για την πορεία της οικονομίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα που ζούμε, με την ανασφάλεια που μεγαλώνει», τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. «Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ανεβαίνει τον "Γολγοθά" της "τεκμαρτής φορολόγησης". 400.000 πληρώνουν 65,3% παραπάνω φόρο σε σχέση με πέρυσι», καταγγέλλει. Στο φόντο αυτό, τα υποτιθέμενα μέτρα «ελάφρυνσης» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δηλαδή η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025, η μείωση του τεκμαρτού για πόλεις μέχρι 1.500 κατοίκους και η μείωση εργοδοτικών εισφορών, ισοδυναμούν με κοροϊδία. Και ενώ η κυβέρνηση διαφημίζει μέτρα που δεν έχουν αντίκρισμα για τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών, στην ατζέντα της δεν βρίσκουν θέση αιτήματα κρίσιμα για την επιβίωσή τους, όπως η διαγραφή χρεών (π.χ. της πανδημίας), η ανάγκη ρυθμίσεων, μέτρα για το πανάκριβο ρεύμα και την εκτίναξη των ενοικίων, ρυθμίσεις για την προστασία της επαγγελματικής στέγης.

«Δυναμώνουμε τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ», τονίζει η ΟΒΣΑ και καλεί τα σωματεία σε συμμετοχή στη σύσκεψη προκειμένου να οργανώσουν την απάντησή τους. «Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ