Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Με τη γραμμή του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ

Να τηρηθεί το πνεύμα των συνθηκών Σένγκεν καθώς και του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, δηλαδή του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ σε βάρος των ξεριζωμένων, ζήτησε σε χτεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Παναγιωτόπουλος, κατά την είσοδό του στη συνδιάσκεψη για τη μετανάστευση και την ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια, που διεξάγεται στο Βερολίνο. Ο υπουργός συμμετείχε και στις εργασίες της διυπουργικής συνδιάσκεψης για την ασφάλεια και τη μετανάστευση. Αλλωστε, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί τον ρόλο του «χωροφύλακα» των ευρωπαϊκών συνόρων και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, από τους Κανονισμούς του Δουβλίνου και την απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας μέχρι το απάνθρωπο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο.

Σχετικά με την απόφαση της Γερμανίας για αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, επιχείρησε να την υποβαθμίσει, λέγοντας πως «ασφαλώς και η εξέλιξη αυτή μας προβληματίζει, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την επιβολή ελέγχων στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επομένως δεν είναι κλείσιμο συνόρων, μην δραματοποιούμε την κατάσταση, αλλά επιβολή ελέγχων».

Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ έχει ζητήσει εδώ και τώρα να καταργηθεί όλο αυτό το άδικο ευρωενωσιακό πλαίσιο σε βάρος των ξεριζωμένων, οι απαράδεκτες λίστες των ασφαλών χωρών, οι προβλέψεις του νέου Συμφώνου. Εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η Συνθήκη της Γενεύης για την προστασία όλων των προσφύγων στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους και όχι ανάλογα με τα γεωπολιτικά παζάρια, όπως συμβαίνει με την απαράδεκτη πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες, σε αντίθεση με τους πρόσφυγες από άλλες χώρες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (Παλαιστίνη, Συρία, Αφγανιστάν κ.ά.)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ