Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ντράπηκε και η ντροπή» με τις δηλώσεις του υπουργού «εμπορίου της Υγείας»

«Ντράπηκε και η ντροπή», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Αδωνη Γεωργιάδη, στο Νοσοκομείο Λαμίας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «άκρως εξοργιστική» την προσπάθεια υπουργών της κυβέρνησης και στελεχών της ΝΔ να αντιστρέψουν την τραγική πραγματικότητα που επικρατεί στο Νοσοκομείο και βιώνει ο λαός της περιοχής

«Η προσπάθεια του κ. Γεωργιάδη, του κ. Σταϊκούρα και των άλλων στελεχών της ΝΔ να παρουσιάσουν το κατάμαυρο άσπρο είναι άκρως εξοργιστική. Ολοι αυτοί που είναι άφαντοι, όταν το ιατρικό προσωπικό και ο λαός καθημερινά εκπέμπουν συναγερμό για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας και στα ΚΥ της Φθιώτιδας, έδωσαν ρεσιτάλ εμπαιγμού, προσπάθησαν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει κανένα σημαντικό πρόβλημα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Φθιώτιδας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη, σημειώνει ότι «ο δε υπουργός "εμπορίου της υγείας" το πήγε ακόμα παραπέρα μιλώντας για αδιανόητη αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας με αυτόν υπουργό. Μάλλον για τον υπουργό αδιανόητη αναβάθμιση είναι το ΓΝΛ να λειτουργεί με λιγότερους από τους μισούς μόνιμους γιατρούς. Θέλει να περάσει στα ψιλά γράμματα ότι ολόκληρες κλινικές υπολειτουργούν (όπως η Πνευμονολογική και η Παιδιατρική) ή πάνε να κλείσουν».

Κάνει επίσης αναφορά στην πληρότητα και την αναμονή για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ, την ώρα που κλίνες ΜΕΘ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, στην τραγική κατάσταση στο ΤΕΠ που πολλές φορές λειτουργούν χωρίς απαραίτητες ειδικότητες γιατρών, στα εντέλλεσθε της διοίκησης για μετακινήσεις ώστε να καλυφθούν τα κενά, αλλά και τα εντέλλεσθε για διακομιδές από γιατρούς χωρίς την κατάλληλη ειδικότητα και εκπαίδευση.

Παράλληλα, σχετικά με τα έργα για κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει την ογκολογική κλινική και τις εργασίες αναβάθμισης του ΤΕΠ, η ΤΕ Φθιώτιδας σημειώνει ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο, αλλά είναι απορίας άξιο το πώς θα λειτουργήσει η ογκολογική κλινική, πώς θα βρει γιατρούς όταν οι ήδη υπάρχοντες φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, γιατί δεν μπορούν να αντέξουν αυτήν την κατάσταση».

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον λαό της Φθιώτιδας να μην εφησυχάσει από «τα μεγάλα λόγια του υπουργού και των παρατρεχάμενων του» και αξιοποιώντας την πείρα από την κατάσταση στις δομές Υγείας και συνολικότερα τα όσα βιώνει καθημερινά «να δυναμώσει τον αγώνα για την υγεία που πραγματικά έχει ανάγκη. Να παλέψει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νομού για την Υγεία και τις υποδομές που έχουμε ανάγκη όλοι μας σύμφωνα με τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ