Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το αποκρουστικό πρόσωπο των περικοπών...

«Μετά τις διώξεις εκπαιδευτικών, τώρα έχουμε και διώξεις μαθητών γιατί θέλουν να πάνε στο σχολείο της γειτονιάς ή του χωριού τους». Το σχόλιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» ΣΕΠΕ Χαλκιδικής περιγράφει τα όσα έγιναν όταν με παρέμβαση της αστυνομίας και εντολές του διευθυντή Εκπαίδευσης έδιωξαν μαθήτρια Δημοτικού από το σχολείο!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όταν η οικογένειά της μετακόμισε, η μαθήτρια της Ε' Τάξης χρειάστηκε να μετεγγραφεί από το σχολείο του Λουτροχωρίου Ημαθίας στο Δημοτικό Σχολείο στα Σήμαντρα Χαλκιδικής. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να αναπτυχθεί δεύτερο τμήμα στο Δημοτικό στα Σήμαντρα, γι' αυτό και ο διευθυντής Εκπαίδευσης δεν ενέκρινε τη μετεγγραφή, αποφάσισε και διέταξε: «Στα 6θέσια σχολεία ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι 25, με την αποδοχή στην Ε' Τάξη θα υπερβεί το επιτρεπόμενο αριθμό, ως εκ τούτου το παιδί θα φοιτήσει σε όμορο Δημοτικό σχολείο, όπως είναι το σχολείο της Πορταριάς, και η μετακίνηση της μαθήτριας από και προς το σχολείο δεν είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης». Δηλαδή υποχρεωτική μετακίνηση της μαθήτριας σε σχολείο άλλης κοινότητας, σε απόσταση 15-20 χιλιομέτρων καθημερινά, με ευθύνη των γονέων...

Οταν οι γονείς την επόμενη μέρα του αγιασμού πήγαν το παιδί στο σχολείο στα Σήμαντρα, ο διευθυντής Εκπαίδευσης απαίτησε από την διευθύντρια να καλέσει την αστυνομία για την απομάκρυνσή του! Και η διευθύντρια το έκανε. Με παρέμβαση της αστυνομίας οι γονείς αποχώρησαν μαζί με το παιδί τους, που βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Χαλκιδική υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις "εξορθολογισμού" όπως και σε όλη τη χώρα. Αυτήν τη στιγμή συγχωνεύουν μεταξύ άλλων τμήματα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολύγυρου, στο Νηπιαγωγείο Ιερισσού, τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο Φώκαιας με 7 γνωματεύσεις από τα ΚΕΔΑΣΥ!», σημειώνει η ΑΣΕ και καλεί κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας και ΔΙΠΕ Χαλκιδικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να φοιτήσει η μαθήτρια στο σχολείο του τόπου κατοικίας της.

Σήμερα Τετάρτη στη 1 μ.μ. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής προχωρά σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενάντια στις συγχωνεύσεις, στους υποβιβασμούς και τις μετακινήσεις μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ