Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ - ΕΛΜΕ
Παρέμβαση προς το υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα της στέγασης

Το εκρηκτικό πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί αναδεικνύουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, ζητώντας άμεση συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

«Βιώνουμε μια αντιμετώπιση από το κράτος που δεν ταιριάζει προς τους δασκάλους των παιδιών του ελληνικού λαού», σημειώνουν. Οπως υπογραμμίζουν, «δεν βρισκόμαστε πλέον στην περίοδο που το πρόβλημα της στέγασης το αντιμετώπιζαν μόνο οι εκπαιδευτικοί στα τουριστικά νησιά, το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών έχει γίνει εκρηκτικό και στην Αττική. Επιπλέον, στα νησιά του Αργοσαρωνικού το πρόβλημα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν νησιά που δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι διαθέσιμο για να φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς.

Οι συνάδελφοι που φτάνουν στην Αττική πλέον δεν βρίσκουν σπίτια γιατί δεν διατίθενται για πολύμηνη ενοικίαση και, όταν βρίσκουν, πρέπει να πληρώσουν εξωφρενικά, σε σχέση με τον μισθό τους, ενοίκια, από 400, 500 έως και 700 ευρώ για γκαρσονιέρες και δυάρια, όταν, όπως πολύ καλά ξέρετε, ο μισθός του νεοδιόριστου είναι 776 ευρώ και του αναπληρωτή 953 ευρώ, αλλά και της μεγάλης μάζας των εκπαιδευτικών λίγο παραπάνω. Οπως καταλαβαίνετε, αν πληρώσουν τέτοιο ενοίκιο συν τις ΔΕΚΟ γύρω στα 200 - 250 ευρώ και περισσότερα τον χειμώνα, δεν μένει τίποτα για σίτιση, μετακίνηση και άλλες βασικές ανάγκες».

Με τα παραπάνω λόγια περιγράφεται η κατάσταση και τονίζεται: «Θέση μας είναι ότι κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας, Περιφέρειες και δήμοι με κρατική χρηματοδότηση πρέπει να λύσετε το εκρηκτικό αυτό πρόβλημα, με επέκταση της διάταξης που ισχύει για τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους σε όλη τη χώρα και για όλους τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται υποχρεωτικά για τις ανάγκες της υπηρεσίας και πρωτίστως φυσικά για τους αναπληρωτές και τους νεοδιόριστους συναδέλφους. Επίσης, με δέσμευση κτιρίων για να μένουν οι συνάδελφοι κ.λπ. Παράλληλα ζητάμε να δοθεί επίδομα ενοικίου 300 ευρώ στους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους που ενοικιάζουν σπίτι και να ληφθούν μέτρα για τη μετακίνησή τους (δωρεάν ή μεγάλη έκπτωση στα εισιτήρια) και στη διατροφή τους (λέσχες κ.λπ.)».

Το αίτημα υπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Σαλαμίνας, Αγ. Αναργύρων, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά ουσιαστική απάντηση στα αιτήματα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (2024-07-19 00:00:00.0)
Αναγκαίο συστατικό η διδασκαλία της τέχνης στην Εκπαίδευση (2022-10-18 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις και αιτήματα για τη στήριξη νεοδιόριστων και αναπληρωτών (2022-08-30 00:00:00.0)
Μετά την περιπλάνηση ως αναπληρωτές, νέα αδιέξοδα για τους νεοδιόριστους (2022-04-19 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για τη στέγαση και σίτιση των αναπληρωτών (2017-09-12 00:00:00.0)
Είχε αποτέλεσμα η πρωτοβουλία για τη σίτιση εκπαιδευτικών (2012-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ