Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Από σήμερα το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα γράφει Ιστορία

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής

Και τώρα...

«Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός»!

Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανοίγει σήμερα τις πύλες του στην Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», και για τέσσερις μέρες υπόσχεται πραγματικά να γράψει Ιστορία...

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ που θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας και έχει μετατραπεί σε θεσμό, οδεύει στα 50 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας. Από τον μακρινό Σεπτέμβρη του 1975 και το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Γήπεδο Ζωγράφου, μέχρι σήμερα, στο 50ό Φεστιβάλ, έχει κατορθώσει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα και να χαράξει τη δική του, ξεχωριστή πορεία, γράφοντας Ιστορία...

Το Φεστιβάλ γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο τα 50 του χρόνια, με ένα πρόγραμμα γεμάτο συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, θέατρο, χορό, τραγούδι, με τη συμμετοχή 400 και πλέον καλλιτεχνών στις τέσσερις Σκηνές και στα Στέκια του, βάζοντας πάνω απ' όλα τις ανησυχίες και τον αγώνα της νέας γενιάς για μια καλύτερη ζωή, την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε να γράφουμε Ιστορία αλλάζοντας τον κόσμο.


Κάθε χρονιά το Φεστιβάλ «ψηλώνει», γίνεται ακόμα καλύτερο, γιατί αντλεί την έμπνευσή του από τα όνειρα, τις ανησυχίες και την ελπίδα των εργαζομένων και της νεολαίας. Πορεύεται σταθερά με πυξίδα το «νέο», έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που θα βάζει τέλος στο «σκοτάδι» της φτώχειας, της αδικίας, των πολέμων.

Φτιάχνεται με τα ίδια υλικά που είναι φτιαγμένη και η ΚΝΕ, φροντισμένο σε κάθε γωνιά του, σε κάθε Στέκι του με πλούσιο, σύγχρονο περιεχόμενο. Αντανακλά πόσο χρόνο, αφοσίωση, σκληρή δουλειά, ανιδιοτέλεια, συλλογικότητα και συνεργασία... έχουν δείξει εκατοντάδες μέλη και στελέχη της Οργάνωσης σχεδιάζοντάς το και στήνοντάς το. Αντανακλά το χαμόγελο και την περηφάνια που νιώθουν από σήμερα οι νέοι και οι νέες της ΚΝΕ, παίρνοντας τη θέση τους στις χρεώσεις τους για τη λειτουργία της μεγάλης αυτής κόκκινης πολιτείας. Για να είναι όλα τέλεια, όπως αξίζει στη λαμπρή 50χρονη πορεία του, όπως αξίζει στη μεγάλη γιορτή του μισού αιώνα πρωτοπόρας προσφοράς στον πολιτισμό με σημαία τα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς.

Και όσο ο λαός και η νεολαία θα φτιάχνουν όμορφες εικόνες με την πάλη τους, τόσο το Φεστιβάλ θα ομορφαίνει. Οσο περισσότεροι νέοι θα βαδίζουν στον δρόμο της οργανωμένης ζωής για την επαναστατική αλλαγή του κόσμου, τόσο το Φεστιβάλ θα γίνεται πιο μεγάλο. Οσο θα δυναμώνει η σπίθα της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, τόσο το Φεστιβάλ θα γίνεται πιο φωτεινό.


Από σήμερα λοιπόν συναντιόμαστε στο Πάρκο Τρίτση με αυτόν τον μοναδικό πολιτικό - πολιτιστικό θεσμό και αφουγκραζόμαστε το κάλεσμά του. Ενα κάλεσμα για «ανυπότακτη επιλογή», ένα κάλεσμα για να πορεύονται οι νέοι με το κεφάλι ψηλά, για να διεκδικούν τα πάντα, γιατί τα πάντα τους ανήκουν! Αυτό είναι το κάλεσμα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Και αυτό το κάλεσμα κάθε Σεπτέμβρη γίνεται διαδήλωση και τραγούδι, γίνεται μεγάλη νεανική πολιτική γιορτή. Αυτό είναι το κάλεσμα του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», του μεγάλου νεολαιίστικου ραντεβού. Που διδάσκει στην 50χρονη πορεία του και σήμερα ότι η αμφισβήτηση μπορεί να γίνει δύναμη ελπίδας και ανατροπής, που καλεί τους νέους να ξανασυναντηθούν με τους ποιητές, με τους «πλαστουργούς της νιας ζωής», να γίνουν και οι ίδιοι «οδηγητές» του παρόντος και του μέλλοντός τους.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ