Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Σχέδια να αποκλειστούν οι μετανάστες από την υγειονομική περίθαλψη

Πληθαίνουν οι απάνθρωπες πολιτικές κατά μεταναστών και προσφύγων που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων των κρατών - μελών της ΕΕ, στο πνεύμα των κατευθύνσεων των Βρυξελλών για περιορισμό του ασύλου και καταστολή της λεγόμενης «παράτυπης» μετανάστευσης.

Η «κεντροδεξιά» κυβέρνηση της Φινλανδίας πρότεινε την ανατροπή ενός νόμου του 2023 που επιτρέπει στους μετανάστες χωρίς χαρτιά να έχουν πλήρη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, με το επιχείρημα ότι ευθυγραμμίζεται με τα σχέδια περικοπής τόσο των δαπανών, όσο και της μετανάστευσης.

Ο φινλανδικός Ιατρικός Σύλλογος τάχθηκε κατά των κυβερνητικών σχεδίων προειδοποιώντας ότι αυτό θα μπορούσε να κοστίσει ζωές, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian».

Παρότι θα υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις - συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των ατόμων των οποίων η υγεία χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά ευάλωτη» και των ατόμων με αναπηρίες - οι γιατροί προειδοποιούν ότι ο αντίκτυπος των νέων περιορισμών θα μπορούσε να είναι απειλητικός για τη ζωή, καθώς άτομα με παθήσεις όπως ο διαβήτης ή το άσθμα θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς θεραπεία. Οι μετανάστες θα επιτρέπεται να εξεταστούν και να λάβουν θεραπεία μόνο σε περίπτωση επειγόντων περιστατικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ