Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Μετά την προχτεσινή έκρηξη σε εργοστάσιο στη βόρεια επαρχία Σακάρια της Τουρκίας, χτες τυλίχτηκε στις φλόγες κι άλλη παραγωγική μονάδα, αυτήν τη φορά στην κεντρική επαρχία Μελιγκάζι. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα σε όλη την έκταση μέσα στη Βιομηχανική Ζώνη Καϊσερί, όπου δεκάδες πυροσβέστες έδιναν μάχη για την κατάσβεσή της.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Τρεις Πορτογάλοι πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους χτες όταν παγιδεύτηκαν μέσα στις φλόγες καθώς επιχειρούσαν με το πυροσβεστικό όχημά τους για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς, ανεβάζοντας σε 7 τον αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μέρες στην Πορτογαλία. Προηγούμενος απολογισμός τον οποίο μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων «Lusa» έκανε λόγο για 4 νεκρούς από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην κεντρική και βόρεια Πορτογαλία, και για πάνω από 40 τραυματίες.

ΤΟΚΙΟ.-- Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι μέχρι την 1η Σεπτέμβρη ζούσαν στη χώρα 95.119 άτομα ηλικίας άνω των 100 ετών. Αυτοί υπολογίστηκαν κατά 2.980 περισσότεροι από την περασμένη χρονιά, ενώ οι 83.958 ήταν γυναίκες.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον νυν Πρόεδρο της Βολιβίας Λουίς Αρτσε και στον πρώην, Εβο Μοράλες, με τον τελευταίο να καλεί σε διαδηλώσεις και αποκλεισμούς δρόμων για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές (είναι προγραμματισμένες για τον Αύγουστο του 2025) και να κατηγορεί τον Αρτσε για «ανικανότητα» και «διαφθορά». Οι δύο πολιτικοί προέρχονται από το ίδιο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, το λεγόμενο «Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό», ενώ δεν είναι ξεκάθαρο τι διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα εκφράζουν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η πασίγνωστη αμερικανική εταιρεία πλαστικών ειδών οικιακής χρήσης «Tupperware Brands» ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση εντός της βδομάδας - μετέδωσε χτες το «Bloomberg» - μετά από μια μακροχρόνια προσπάθεια να αναζωογονήσει τη δραστηριότητά της εν μέσω φθίνουσας ζήτησης. Η φήμη και μόνο προκάλεσε χτες μείωση της τιμής της μετοχής της εταιρείας κατά 57%.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο «Observer», η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο, πωλείται, μετέδωσε χτες το βρετανικό δίκτυο «Sky News». Ο «Guardian Media Group» βρίσκεται σε συνομιλίες με την «Tortoise Media», που ιδρύθηκε το 2019, για την πώληση του «Observer».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ