Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρεί η δημοτική αρχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου, η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας (ΠΑΣΟΚ) διά μέσου εντεταλμένου της συμβούλου άσκησε μήνυση στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, Σπύρο Υφαντή, και την γραμματέα, Σοφία Σεγγούνη, επειδή στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής τους δράσης υπερασπίστηκαν και στήριξαν εργαζόμενη του παιδικού σταθμού Μαργαριτίου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος είχε καταγγείλει απρεπή συμπεριφορά του αντιδημάρχου έναντι της εργαζόμενης, και με αφορμή αυτό το γεγονός, ο δημοτικός σύμβουλος εξαπέλυσε κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστών, ενώ προχώρησε και σε μήνυση τόσο στην εργαζόμενη όσο και στους συνδικαλιστές, που τους γνωστοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα. Ο Σύλλογος τονίζει ότι αυτό που ενοχλεί τη δημοτική αρχή είναι η δράση του και γι' αυτό επιδιώκει την ποινικοποίησή της, όπως και συνολικά των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Την αλληλεγγύη στο σωματείο, καταδικάζοντας τις απαράδεκτες κινήσεις της δημοτικής αρχής, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η ΠΟΕ ΟΤΑ, οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΟΤΑ Αρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, το ΝΤ Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ