Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ψηφιακές προτεραιότητες αντί κάλυψης των άμεσων αναγκών

Αρχές ακόμα μιας σχολικής χρονιάς που ξεκινά με συσσωρευμένα προβλήματα και αντιδράσεις, με όρους μακριά από τις δυνατότητες της εποχής, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να προπαγανδίζουν ως εμβληματική αλλαγή και πρόοδο τα ψηφιακά φροντιστήρια.

Και καθώς η αγωνία και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας χτες επιχειρήθηκε να πέσουν τα φώτα στο ψηφιακό φροντιστήριο. Ενα μέτρο που είχε εξαγγελθεί ως κίνηση υποστήριξης στους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών, ως παροχή για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το «κανονικό» φροντιστήριο. Την ίδια στιγμή βέβαια, η ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη για τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη με εκπαιδευτικούς δίπλα τους υποβαθμίζεται συνεχώς.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την πρώτη σύγχρονη (live) παράδοση του δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου, για το μάθημα της Ιστορίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, στην πρώτη συνεδρία καταγράφηκαν 4.000 ταυτόχρονες συνδέσεις, σε πρώτη φάση προσφέρεται «ενισχυτική διδασκαλία» για 11 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, με τη συνδρομή 79 καθηγητών, με στόχο να φτάσει τα 45 μαθήματα από την Ε' Δημοτικού μέχρι τη Γ' Λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ