Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Αλλη μια προειδοποίηση που αποδεικνύεται τραγικά επίκαιρη

Για τον κίνδυνο Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης

Στο μεταξύ, το νέο αυτό «ατύχημα» στις εγκαταστάσεις της «Motor Oil» επιβεβαιώνει τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για τον κίνδυνο Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης, με ευθύνη κυβέρνησης και βιομηχάνων.

Μόλις προχτές άλλωστε συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος για την κατάσταση στον Ασπρόπυργο, μια ακόμα περιοχή επιβαρυμένη από την ανεξέλεγκτη βιομηχανική δραστηριότητα και τη χωροθέτηση επικίνδυνων εγκαταστάσεων μέσα στον αστικό ιστό.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, επικαλέστηκε ως δικαιολογία για όσα καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι η οργάνωση της αστικής εφοδιαστικής αλυσίδας δεν είναι ...εύκολη υπόθεση και δεν αφορά μόνο τον Ασπρόπυργο, αλλά κι άλλες πόλεις της χώρας όπου συνυπάρχουν βιομηχανίες και κατοικίες. Επιβεβαίωσε ξανά δηλαδή ότι η ανάγκη του λαού να ζει σε ασφαλές περιβάλλον και των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι από το μεροκάματο σκοντάφτει στο γεγονός ότι ο κρατικός χωροταξικός σχεδιασμός υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης μίλησε για την ανάγκη μέτρων για την αντιμετώπιση της τεράστιας κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη του Ασπροπύργου εξαιτίας της καθημερινής διέλευσης μεγάλου αριθμού βαρέων οχημάτων και τη συγκρότηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης.

Ανέδειξε ότι πρόκειται για μια περιοχή όπου συνυπάρχουν σπίτια, βιομηχανίες, εταιρείες logistics, εργοστάσια ανακύκλωσης, χωματερή. Και ότι εκεί, με ευθύνη του κράτους δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές για την ασφάλεια των κατοίκων, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης.

Ο Χρ. Τσοκάνης κατήγγειλε και τα μελλοντικά σχέδια για γραμμή τρένου για λογαριασμό των διυλιστηρίων που θα ενώνει Λιόσια με Μέγαρα, «οπότε θα έχουμε 6 σταθμούς τρένου που θα ανοιγοκλείνουν οι μπάρες, έξι φορές την ώρα». Ενώ πάνω σε όλα αυτά έρχεται και το «κερασάκι στην τούρτα», καθώς «κάτω από το τρένο θα περνάνε 5 αγωγοί με κηροζίνη, βενζίνη, νάφθα, αέριο και υγραέριο, μέσα και δίπλα σε σχολεία, μέσα και δίπλα στη βιομηχανική περιοχή, μέσα και δίπλα από κέντρα ανακύκλωσης».

Χαρακτηριστικό είναι ότι, για την περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος, ο Υφυπουργός παρέπεμψε τις ευθύνες στις βιομηχανίες, που με βάση την οδηγία ΣΕΒΕΖΟ καταρτίζουν οι ίδιες (κατά τη λογική «ο λύκος φυλάει τα πρόβατα») σχέδια προστασίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ