Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΤΗΣ «WOLT»
Απεργία στη Θεσσαλονίκη, στάση εργασίας στην Αθήνα

Σε στάση εργασίας (10 π.μ. έως 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισιάς προχωρούν την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη οι διανομείς στην ψηφιακή πλατφόρμα «Wolt». Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει την κινητοποίηση σε Γενική Συνέλευση, στην οποία συζήτησαν και για το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους, με τη στήριξη και τη συμβολή του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.«Ο αγώνας μας τώρα ξεκινάει. Με όπλο την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προχωράμε στην κινητοποίησή μας, οργανωμένα, για να καταθέσουμε στην εταιρεία τα δίκαια αιτήματά μας», τονίζουν οι εργαζόμενοι. Οπως εξηγούν, προετοιμάζονται για κλιμάκωση των πρωτοβουλιών τους σε περίπτωση που η στάση της εργοδοσίας είναι αρνητική απέναντι στα αιτήματα που διεκδικούν.

Μεταξύ άλλων παλεύουν για: Αύξηση των αμοιβών, πρόσληψη των διανομέων απευθείας από τη «Wolt» και κατάργηση των «στολαρχών - διαχειριστών» που δρουν ως ενδιάμεσοι εργολάβοι, κάλυψη του εργατικού «ατυχήματος» και των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους freelancers, άμεση χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας χωρίς καμία χρηματική εγγύηση από τους εργαζόμενους.

Στη Θεσσαλονίκη οι διανομείς της «Wolt» αποφάσισαν απεργία στις 28 Σεπτέμβρη, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για αυξήσεις και μέτρα προστασίας. Μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν έκαναν απολογισμό της δράσης τους μέχρι τώρα και αποφάσισαν να «ανεβάσουν ταχύτητες» για το επόμενο διάστημα. Ορισαν συντονιστική επιτροπή που θα αναλάβει την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης, ενώ την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ