Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη η μεγάλη σύσκεψη σωματείων της Αττικής

Συλλογικές διαδικασίες, διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων και οργάνωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών για τη διεκδίκησή τους, περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη των συνδικάτων σε όλη τη χώρα. Επιταχύνοντας και συντονίζοντας τον βηματισμό τους, θέτουν στόχο την κλιμάκωση των επιμέρους πρωτοβουλιών με απεργιακή κινητοποίηση το επόμενο διάστημα, κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κλαδικά συνδικάτα και επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής έχουν απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης, την ανάπτυξη αγώνων σε χώρους δουλειάς και κλάδους. Το κάλεσμα έχει αποδέκτες το σύνολο των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων της Αττικής, αλλά και τις Ομοσπονδίες. Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21).

Το κάλεσμα έχουν απευθύνει: Τα Συνδικάτα Εργαζομένων Μετάλλου ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου Αττικής, Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Οικοδόμων Αθήνας. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο».

Συνελεύσεις και συσκέψεις

Παράλληλα, μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Σήμερα, Πέμπτη, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί καλεί στις 11.30 π.μ. σε Γενική Συνέλευση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νοσοκομείου και προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας (11.30 - 13.30).

Κυριακή 22 Σεπτέμβρη

-- Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση καλεί η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Αττικής στις 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη

-- Σύσκεψη με όλα τα επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής οργανώνει το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Κοδράτου 21 - Μεταξουργείο, Αθήνα, 3ος όροφος) με θέματα συζήτησης: Την υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακών ΣΣΕ, εξελίξεις στον κλάδο, σχεδιασμός δράσης για το επόμενο διάστημα.

-- Σε Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση προχωρά στις 10 μ.μ. το Συνδικάτο Διανομέων - Ντελιβεράδων νομού Αχαΐας, στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20, ισόγειο).

Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη

-- Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών ν. Πειραιά - Αττικής και Νήσων, στις 6 μ.μ., στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ