Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα στα ΕΛΠΕ οι Γάλλοι συνδικαλιστές

Συνδικαλιστές από τη Γαλλία, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (βλ. επόμενες σελίδες), θα βρεθούν σήμερα στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, όπου θα συζητήσουν με εργαζόμενους του χώρου.

Τη συνάντηση οργανώνει το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ». Οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πείρα από τους αγώνες τους με τον Olivier Mateu, γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, και την Virginia Piazzolla. Αρχικά θα συναντηθούν με το επιχειρησιακό σωματείο (ΠΣΕΕΠ) και μετά με εργαζόμενους στον χώρο της συντήρησης.

Σε ανακοίνωσή του για την επίσκεψη των δύο Γάλλων συνδικαλιστών στα ΕΛΠΕ το «Αγωνιστικό Μέτωπο» υπενθυμίζει τον μεγαλειώδη αγώνα που έδωσαν εκατομμύρια απεργοί εργαζόμενοι σε όλη τη Γαλλία ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης Μακρόν, την περίοδο Οκτώβρη 2022 - Απρίλη 2023, και επισημαίνει ότι το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας πρωτοστάτησαν, βάζοντας τη σφραγίδα τους σε αυτόν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ