Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πόρτα» στην πρεσβεία του Ισραήλ

Οι μεγάλες αντιδράσεις οδήγησαν το Animasyros να διακόψει τη συνεργασία του

Διέκοψε τελικά τη συνεργασία του με την ισραηλινή πρεσβεία το φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros, ύστερα από ξεσηκωμό του λαού της Σύρου και αντιδράσεις φορέων και πλήθους ανθρώπων.

Ο μεγάλος αυτός ξεσηκωμός του λαού της Σύρου εκφράστηκε και μέσω της κοινής ανακοίνωσης 10 φορέων, συλλόγων και σωματείων του νησιού: Του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων, της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΤΕ (Παράρτημα Κυκλάδων), της Ενωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ - τμήμα Κυκλάδων), του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΣΕΡΓΑΔΑ), του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου - ΠΕ Κυκλάδων, του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Ν. Αιγαίου - Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος» και του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εντονες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν και από ανθρώπους του χώρου του κινηματογράφου, καθώς και από δημοσιογράφους.

«Μετά από σοβαρή σκέψη και κατόπιν των εκτεταμένων αντιδράσεων από φορείς και άτομα, ιδίως στο νησί της Σύρου, το Animasyros - Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία του με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, με στόχο την ακώλυτη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ», σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση του Φεστιβάλ.

Η Τομεακή Επιτροπή Βόρειων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το γεγονός, αναφέροντας ότι «κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί και να κλείσει τα μάτια μπροστά σε αυτό το έγκλημα και τη συγκάλυψή του» και καλώντας τον λαό της Σύρου να εκφράσει πολύμορφα την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό.

Ακόμα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σύρου - Ερμούπολης σε ανακοίνωσή της είχε καταγγείλει την «υποστήριξη» της πρεσβείας του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ στο διεθνές φεστιβάλ animation. «Δυστυχώς σε μια παγκόσμια γιορτή Τέχνης με επίκεντρο τη Σύρο, στο Animasyros 2024 φιγουράρει στους υποστηρικτές, μαζί με τον δήμο μας και άλλους, και η πρεσβεία του Ισραήλ, "βάφοντας" το φεστιβάλ, τον δήμο μας και το νησί μας με το αίμα χιλιάδων δολοφονημένων αμάχων Παλαιστίνιων στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη», σημείωνε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ