Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Διαμαρτυρία σήμερα για το Ιδρυμα ΑμεΑ «Κιβωτός της Αγάπης»

Να διαφυλαχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και κανένα παιδί να μην κινδυνεύσει

Να διαφυλαχθεί ότι κανένα παιδί που φιλοξενείται στο προνοιακό ίδρυμα ΑμεΑ «Κιβωτός της Αγάπης» δεν θα κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του από μια επικείμενη διακοπή ρεύματος, αλλά και όλα θα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους αξίζουν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, που καλεί συνδικάτα, εργαζόμενους και νεολαία σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας σήμερα, Πέμπτη, στις 11.30 π.μ., στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (Πανεπιστημίου 254, όπισθεν INTRACOM).

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, αποτράπηκε η δεύτερη, μέσα σε περίπου έναν χρόνο, απόπειρα διακοπής της ηλεκτροδότησης στο ίδρυμα λόγω των χρεών του στη ΔΕΗ, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή παιδιών με οξυγόνο, γεγονός που καταγγέλθηκε τόσο από τον συνδικαλιστικό φορέα, όσο και από το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα.

«Είναι προκλητικό και απαράδεκτο να απειλούνται με διακοπή ρεύματος προνοιακές δομές, όταν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν φθηνό και πολλές φορές ακόμα και δωρεάν ρεύμα!», αναφέρει το ΕΚ Πάτρας, προσθέτοντας:

«Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και παίρνει το ρίσκο να χάσουν τη ζωή τους παιδιά που υποστηρίζονται από οξυγόνο, από μια διακοπή ρεύματος;».

Παράλληλα, τονίζει για τις ευθύνες που υπάρχουν γι' αυτήν την κατάσταση: «Υπεύθυνοι για μια τέτοια επικίνδυνη εξέλιξη θα είναι αποκλειστικά η περιφερειακή αρχή, με τον εκλεκτό της κυβέρνησης Ν. Φαρμάκη, καθώς και οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αφού την ίδια απαράδεκτη πολιτική, που βάζει στο ζύγι του κόστους - οφέλους τις ανάγκες και τις ζωές αυτών των παιδιών, υπηρέτησαν και υπηρετούν όλοι τους!».

Προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί και δεν θα επιτρέψει να «μπει λουκέτο στα ήδη υποστελεχωμένα προνοιακά ιδρύματα, συνολικά της περιοχής, ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που μετακυλίει την κρατική ευθύνη για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες σε ΜΚΟ και ιδιώτες, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο το πεδίο κερδοφορίας τους!». Και καταλήγει: «Ξεκαθαρίζουμε πως θα μας βρουν μπροστά τους! Γινόμαστε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας!».

Τη σημερινή κινητοποίηση του ΕΚ Πάτρας στηρίζει και συμμετέχει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Αχαΐας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ