Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ - ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας

Παρέμβαση με αφορμή τον τραγικό θάνατο 35χρονου δασεργάτη την ώρα της δουλειάς

Την επικινδυνότητα και τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας μέσα στο δάσος επισημαίνει το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 35χρονου συναδέλφου τους, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για μέτρα πρόληψης και ασφάλειας με ευθύνη του κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το ΔΣ του Σωματείου εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του 35χρονου δασεργάτη, που έχασε τη ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στο όρος Τελέθριο, προσθέτοντας ότι «ο θάνατος του συναδέλφου μας, τα υπόλοιπα θανατηφόρα ατυχήματα των προηγούμενων ετών, τα ατυχήματα δεκάδων συναδέλφων που σακατεύονται κάθε μέρα στις πλαγιές και τις χαράδρες στα βουνά της περιοχής μας, μας γεμίζουν λύπη, αλλά μας γεμίζουν επίσης με οργή και αγανάκτηση».

Επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των εργασιών στο δάσος και τα συχνά ατυχήματα, το Σωματείο τονίζει ότι «πρέπει επιτέλους να παρθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας, με ευθύνη του κράτους, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Πρέπει να γίνονται σεμινάρια, συνεχής εκπαίδευση, να μονιμοποιηθεί ο έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, ώστε η τήρηση των μέτρων και κανονισμών να μην επαφίεται στον κάθε συνάδελφο ατομικά, στον κάθε εργολάβο ή στο κάθε συνεργείο».

Σημειώνει επίσης την ανάγκη ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας, ιδιαίτερα στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας, ύπαρξης ασθενοφόρων και δυνατότητας αεροδιακομιδής ασθενών, ώστε να μπορούν έγκαιρα να αντιμετωπίζονται τέτοια βαριά περιστατικά. Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «οι δασεργάτες - υλοτόμοι - ρετσινάδες είμαστε αυτοί που φροντίζουμε και ζούμε από το δάσος. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ