Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Περίπου 42 εστίες φωτιάς παραμένουν ενεργές

Στις μεγάλες πυρκαγιές στην κεντρική και τη βόρεια Πορτογαλία, όπου γύρω στις 42 εστίες παραμένουν ενεργές, τουλάχιστον 7 άνθρωποι - οι τρεις πυροσβέστες - έχουν χάσει τη ζωή τους στις περιφέρειες Αβέιρο και Βισέου, στους 50 ανέρχονται οι τραυματίες, ενώ δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών και θαμνωδών εκτάσεων έχουν καεί. Για την κατάσβεσή τους έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 5.000 πυροσβέστες. Ενισχύσεις έχουν στείλει κράτη της ΕΕ όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, αλλά και το Μαρόκο.

Στην περιφέρεια Αβέιρο - τη χειρότερα πληγείσα - περίπου 200.000 στρέμματα βλάστησης είχαν καεί μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (Effis). Αλλες 15 πυρκαγιές έκαψαν περισσότερα από 10.000 στρέμματα στην υπόλοιπη χώρα.

«Τουλάχιστον ορισμένες από τις δεκάδες πυρκαγιές σε όλη την Πορτογαλία προκλήθηκαν από εμπρηστές λόγω πιθανού εμπορικού συμφέροντος, μοχθηρίας ή εγκληματικής αμέλειας», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Η Εθνοφρουρά της Πορτογαλίας από το Σάββατο έχει συλλάβει 7 υπόπτους για εμπρησμό στις περιοχές Λεϊρία, Καστέλο Μπράνκο, Πόρτο και Μπράγκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ