Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Στην «αναφορά» η εμπλοκή της χώρας στους εγκληματικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», όπως κάθε χρόνο, έχει ο χώρος φαντάρων κι αξιωματικών ενάντια στον πόλεμο, με πλούσιο πρόγραμμα και τις τέσσερις μέρες. Από την πρώτη κιόλας μέρα του Φεστιβάλ, στον χώρο των νέων στρατευμένων και των αξιωματικών ενάντια στον πόλεμο, δεκάδες φαντάροι αλλά και νέοι που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους το επόμενο διάστημα έρχονται σε επαφή με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Δίνοντας ραντεβού στο στέκι και φτιάχνοντας τα πρώτα «πηγαδάκια», κινήθηκαν προς τον χώρο της Διεθνούπολης για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση «Κοιτώντας τη βαναυσότητα στα μάτια - Οι πολεμικές συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή».

Στον χώρο του στεκιού λειτουργεί έκθεση ενάντια στην εγκληματική εμπλοκή της χώρας μας εκτός συνόρων, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Επίσης λειτουργεί έκθεση με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ ενάντια στην «εμπρηστική» πολιτική των κυβερνήσεων, αναδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις σε αντιπυρικά έργα, καθώς και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Στεκιού τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Σήμερα Πέμπτη, στις 8 μ.μ., προβολή βίντεο με τη συνέντευξη - μαρτυρία του κομμουνιστή Κώστα Δρόσου, ο οποίος τον Ιούλη του 1974 ήταν φαντάρος στην Κύπρο και στάθηκε παράδειγμα αγωνιστικής στάσης ενάντια στη χούντα και στην τουρκική εισβολή.


Αύριο Παρασκευή θα επισκεφτεί τον χώρο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ