Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Θερμή υποδοχή στους συνδικαλιστές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Παλαιστίνη

Τον χώρο του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» επισκέφτηκαν οι συνδικαλιστές Chris Smalls, ιδρυτής του Συνδικάτου Εργαζομένων της «Amazon» (Amazon Labor Union), από τις ΗΠΑ, Olivier Mateu, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Περιφέρειας Bouches-du-Rone, από τη Γαλλία, και Suzan Tayseer Salam, πρόεδρος της Ενωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ.

Κατά την άφιξή τους στον χώρο του Φεστιβάλ, στην πύλη της Λαϊκής Σκηνής τούς υποδέχθηκε εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Γιώργος Γαρουφαλάκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ. Καλωσορίζοντάς τους, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που βρίσκεστε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Ανυπομονούμε για την αυριανή (σ.σ. σημερινή) εκδήλωση και να μας μεταφέρετε τις εμπειρίες σας από τις χώρους δουλειάς σας και τις χώρες σας. Από το 1ο μέχρι και σήμερα το 50ό Φεστιβάλ, βασικό χαρακτηριστικό του είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη. Στεκόμαστε στο πλάι όλων των λαών που παλεύουν για το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους».

Εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ προσφέρθηκε στους τρεις συνδικαλιστές μεταφρασμένη στα Αγγλικά η μπροσούρα της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», ο «Οδηγητής» και κάποια άλλα αναμνηστικά από τον χώρο του Φεστιβάλ. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στον χώρο και παρακολούθησαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Οι τρεις αγωνιστές συνδικαλιστές θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποιείται σήμερα στο Στέκι Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, με θέμα «Σε έναν κόσμο που φλέγεται, νικητές θα είναι οι λαοί!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ