Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
«Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά... »

Με παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους γέμισε και φέτος ο Παιδότοπος στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση.

Η φετινή δραστηριότητα του Παιδότοπου είναι εμπνευσμένη από τον στίχο του Ν. Χικμέτ «Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά, να μάθει ο κόσμος τη φιλία», καθώς κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να μάθει για τη φιλία των λαών, τη ζωή στον πλανήτη με άλλους ανθρώπους, να εκφράσει με τον τρόπο του την αλληλεγγύη του στην Παλαιστίνη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους «μικρούς αρχαιολόγους», πλάι σε μεγάλους αρχαιολόγους, να ανακαλύπτουν νέα πράγματα με τον πηλό και να πέφτουν βροχή τα ερωτήματα!

Μια παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους έδωσε ο μάγος Τριστάν στον Παιδότοπο, θυμίζοντας στο κοινό ότι μέσα από τον τρόπο σκέψης μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλά πράγματα και ότι μαζί με άλλους ανθρώπους μπορούμε να φτάσουμε στη λύση του κάθε προβλήματος, όπως ανέδειξε νωρίτερα στον χώρο του Παιδότοπου και η παράσταση με τον Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Θανάση Λιούνη.

Ο μάγος Τριστάν ανέφερε στους μικρούς και μεγάλους φίλους πως «ό,τι βλέπετε είναι μια τέχνη και θέλουν όλα εξάσκηση!». Ο ίδιος δήλωσε ότι ευχαριστεί το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, καθώς και ότι μετά από τόσα χρόνια νιώθει την αναγκαιότητα να βρίσκεται κοντά μας. Οπως είπε, «μακάρι να φτάσουμε τα 1.000 χρόνια του Φεστιβάλ!».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ