Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»
Κάθε χρόνο και καλύτερο!

Κάθε χρόνο πιο φωτεινό και πολύχρωμο! Κάθε χρόνο με ακόμα περισσότερα παιδιά να ανακαλύπτουν ενθουσιασμένα τις γωνίες με τις πολύμορφες και ευφάνταστες δραστηριότητες.

Ο λόγος για το Στέκι του «κόκκινου Αερόστατου» στο Φεστιβάλ, τον χώρο που απευθύνεται στα παιδιά του Γυμνασίου και των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού.

Κάθε γωνιά που έχει στηθεί στον χώρο «κρύβει» και ένα μυστικό που τα παιδιά μέσα από τη συνεργασία και διάφορα παιχνίδια καλούνται να λύσουν.

Ενα μεγάλο κόκκινο αερόστατο τραβάει το βλέμμα από μακριά, και μια τρισδιάστατη απεικόνιση του «50» κεντρίζει όποιον εισέρχεται στον χώρο. Εκεί ξετυλίγεται το παιχνίδι γύρω από την Ιστορία των Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

«Ψάξε - βρες στο logo του Φεστιβάλ», είναι ο τίτλος του παιχνιδιού, και τα παιδιά μέσα από μια ειδική εφαρμογή ανακαλύπτουν τα στοιχεία που συνθέτουν το logo του φετινού Φεστιβάλ... Τι συμβολίζει το «Δ»; Ποιος ήταν ο Γιούρι Γκαγκάριν; Γιατί απεικονίζεται ο Γιάννης Ρίτσος; Πατώντας πάνω στα αντίστοιχα εικονίδια τα παιδιά, με τη βοήθεια κειμένου, τραγουδιού, βίντεο και εικόνας, ανακαλύπτουν το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ.

Ωρα για δημιουργία! Στα καβαλέτα που είναι στημένα, πολλοί μικροί ζωγράφοι, εμπνεόμενοι από το φετινό σύνθημα αλλά και παλιότερες αφίσες του Φεστιβάλ, κάνουν τις δικές τους ζωγραφικές απόπειρες, ενώ το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που καθιστά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας.

Οι υπόλοιπες γωνιές έχουν τίτλους «Τι είναι επαναστάτης;», «Για έναν κόσμο όμορφο και δίκαιο, τον σοσιαλισμό!» και «Η παρέα του "κόκκινου Αερόστατου" μεγαλώνει».

Η χτεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη στη γνώση και τη δύναμη που μας προσφέρει για να κατανοήσουμε τον κόσμο, και στη σκηνή του χώρου παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά επιστημονικά πειράματα, δίνοντας τη σκυτάλη στο φορητό πλανητάριο που θα εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες, για να ταξιδέψει τα παιδιά ανάμεσα στα αστέρια.

- Πώς φουσκώνουμε ένα μπαλόνι; - Με αέρα! - Με ξίδι ξέρετε πώς γίνεται; Ο διάλογος ανάμεσα στην επιστήμονα και στα παιδιά ξεδιπλώνεται, δίνοντας τη θέση του σε πειράματα. Η επιστήμονας παίρνει μια χλωρίνη και βουτάει σε αυτή μια φωτογραφία. Τι γίνεται λοιπόν με τα χρώματα της φωτογραφίας σε αυτή και γιατί; Διαλύματα και χημικές αντιδράσεις που μοιάζουν μαγικά, αλλά είναι απλή επιστήμη... Τέτοιες πρωτότυπες δραστηριότητες δείχνουν πως το «κόκκινο Αερόστατο» ...πετάει σε μεγάλα ύψη, ταξιδεύοντας σε νέους κόσμους τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

Θυμίζουμε ότι οι γωνιές λειτουργούν από τις 19.00 έως τις 22.00, με επαναλαμβανόμενες κυλιόμενες δραστηριότητες, ενώ όπως είναι φυσικό ο τοίχος της αναρρίχησης έχει κερδίσει την προσοχή όλων των μικρών επισκεπτών του Φεστιβάλ.

Σήμερα στις 19.00 στη σκηνή του χώρου θα ανέβει ο Απορημένος, ο αγαπημένος φίλος των παιδιών, για την πρώτη του ζωντανή επαφή με τους μικρούς αναγνώστες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η καρδιά μας χτυπάει δίπλα δίπλα με τα παιδιά της Παλαιστίνης» (2024-09-21 00:00:00.0)
Συνεχίζει να μοιράζει γνώση και χαμόγελα το «κόκκινο Αερόστατο»! (2024-09-20 00:00:00.0)
Παιδικό φεστιβάλ του «κόκκινου Αερόστατου» (2023-06-14 00:00:00.0)
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Θεσσαλονίκη (2022-12-15 00:00:00.0)
Ραντεβού και φέτος στο «κόκκινο Αερόστατο»! (2020-08-15 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ (2020-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ