Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Ενα «πάντρεμα» ειδών μουσικής από φοιτητικά συγκροτήματα

Ενα «πάντρεμα» κρητικών μαντινάδων, έντεχνης και ροκ μουσικής έζησαν όσοι γέμισαν τη Φοιτητική Σκηνή του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην έναρξη του προγράμματος χτες.

Την αρχή στη συναυλία των φοιτητικών συγκροτημάτων έκαναν οι «Σκοποί της παρέας», που με μαντινάδες και τραγούδια από την Κρήτη ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα, ο κόσμος τραγούδησε μαζί τους τον «Ερωτόκριτο», ένα από τα σημαντικότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ανέστης Πασχαλίδης, που με δικά του τραγούδια με έντεχνο ήχο «ταξίδεψε» το κοινό που βρέθηκε στη σκηνή, όπως με το «Κι όλο θα χαζεύω», που όπως είπε «με συγκινεί πολύ, γιατί το πρωτοτραγούδησα πριν από 3 χρόνια σε μια συγκέντρωση της ΚΝΕ στη σχολή μου. Και θέλω σε αντίστοιχες καταστάσεις να λέω ότι μου δόθηκε το βήμα να εκθέσω την καλλιτεχνία μου μέσω του Φεστιβάλ της ΚΝΕ». Κλείνοντας το πρόγραμμά του, επέλεξε το «Μη μου μιλάς για τίποτα» του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Στην τελευταία «στροφή» της συναυλίας των φοιτητικών συγκροτημάτων, οι «Χάι Χιλς» μοιράστηκαν ροκ στιγμές σε ελληνικό και ξένο στίχο.

Ολοι τους ευχαρίστησαν την ΚΝΕ για την πρόσκληση στο 50ό Φεστιβάλ και δήλωσαν χαρούμενοι για τη συμμετοχή τους σε αυτόν το μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό θεσμό, που φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ