Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΡΗΤΗΣ
Καταγγέλλει τα ημίμετρα στον ΒΟΑΚ

Από πρόσφατη κινητοποίηση
Από πρόσφατη κινητοποίηση
Μέτρα - ημίμετρα χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), μετά το πρόσφατο πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ και την οργή που έχουν εκφράσει ο κρητικός λαός, τα εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς για τη θυσία ανθρώπινων ζωών, στο πλαίσιο της πολιτικής «κόστους - οφέλους» με κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Θυμίζουμε ότι στα τέλη Αυγούστου 3 νέοι εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε αυτόν τον δρόμο, συνολικά 39 από την αρχή του χρόνου.

Τα μέτρα - ημίμετρα με τα πλαστικά κολονάκια σήμανσης καμία σχέση δεν έχουν με τη δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού άξονα, που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες, ενός έργου χωρίς διόδια από την Κίσσαμο έως τη Σητεία και ταυτόχρονα με την αναβάθμιση όλου του υπάρχοντος οδικού δικτύου και την κατασκευή νέου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες, τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της «κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και τους εκπροσώπους τους στην Περιφέρεια και στους δήμους: Ολοι τους είναι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση του ΒΟΑΚ και του οδικού δικτύου σε όλη την Κρήτη. Είναι εγκληματικές οι πολιτικές τους ευθύνες για τους δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς κάθε χρόνο από τροχαία» και συνεχίζει:

«Αυτοί αποφάσισαν την πλήρη εγκατάλειψη του ΒΟΑΚ, που είναι τα Τέμπη της Κρήτης, αλλά δεν ήταν στις προτεραιότητες του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής ανάπτυξης της Κρήτης. Αποφάσισαν να περνούν τα χρόνια και να ψάχνουν σε ποια εταιρεία θα κάνουν δώρο την κατασκευή του, που θα τη χρυσοπληρώνει με διόδια ο λαός, χωρίς να τους καίγεται καρφί για την ασφαλή και οικονομική μετακίνηση του λαού και των εργαζομένων της Κρήτης.

Οπως προγραμματίζει, με βάση τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για τον ΒΟΑΚ (όποτε κι εφόσον κατασκευαστεί), με παρόμοιο τρόπο προγραμμάτιζε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την κατασκευή του έργου. Η ουσία δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει το γιατί δεν έχουν γίνει έργα οδικής ασφάλειας, σύγχρονα και δωρεάν, ειδικά σε ένα νησί που ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται λόγω του τουρισμού.

Κυβέρνηση, αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους στην Περιφέρεια και στους δήμους όλοι τους κάνουν πως τώρα ανακαλύπτουν το πρόβλημα και υπόσχονται ημίμετρα ή κάνουν εκ των υστέρων κριτική στα υποσχόμενα από την κυβέρνηση ημίμετρα. Ο ένας τα φορτώνει στον άλλον με δικαιολογίες, που όμως δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση και την αγαστή τους συνεργασία σε όλα τα μείζονα».

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Οι σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Τοπική Διοίκηση θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν στον λαό τον ρόλο κεντρικού και τοπικού κράτους, να μπαίνουν μπροστά στους αγώνες για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Να διεκδικούν - αντί για τα ψίχουλα που αποδέχεται η περιφερειακή αρχή - κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, να διεκδικούν να γίνουν έργα που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού της Κρήτης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να διεκδικήσει οδικό δίκτυο ασφαλές, σύγχρονο, χωρίς διόδια και παραχωρήσεις σε ιδιώτες (2024-08-23 00:00:00.0)
«Πετυχημένη» είναι η περιφερειακή αρχή μόνο για τους ομίλους και τα κόμματα που στηρίζουν την κερδοφορία τους (2023-09-16 00:00:00.0)
Ενας νεκρός και μεγάλες καταστροφές στις υποδομές του νησιού (2019-02-27 00:00:00.0)
«Αλμυρά» διόδια στον Ε65 και νέα διόδια στην ΠΑΘΕ! (2018-01-18 00:00:00.0)
Εγκρίθηκε του ΟΛΠ... (2016-06-23 00:00:00.0)
Μπλόκο στα «χαράτσια» (2006-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ