Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Μπες στον αγώνα!»

Τις μεγάλες και νικηφόρες κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ενάντια στην κατάργηση τμημάτων προσανατολισμού σε Λύκεια χαιρετίζει το Τομεακό Συμβούλιο Δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν για να μην περάσει η απαράδεκτη απόφαση για συγχώνευση των ολιγομελών τμημάτων της Β' και Γ' Λυκείου των σχολείων του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Με τον κοινό τους αγώνα οι μαθητές κατάφεραν να αποσπάσουν δεσμεύσεις από το υπουργείο και την Περιφερειακή Διεύθυνση ότι κανένας μαθητής δεν θα μετακινηθεί από το σχολείο του και θα παρθούν μέτρα ώστε να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα κανονικά. Αποδεικνύεται πως όταν οι μαθητές παλεύουν συλλογικά, συντονισμένα και με σωστό προσανατολισμό με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, ο αγώνας τους μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Η παρουσία μαθητών και γονιών από τα συγκεκριμένα σχολεία στο 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", οι ανακοινώσεις τους στις κατάμεστες σκηνές του Φεστιβάλ μας, συνέβαλαν ώστε να μαθευτεί και να καταδικαστεί από πλήθος κόσμου η απόφαση για μετακινήσεις και συγχωνεύσεις, δηλαδή η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Επιβεβαιώνεται ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι ο πρώτος μεγάλος αγωνιστικός σταθμός για τη νέα σχολική χρονιά, είναι το μέρος εκείνο όπου κάθε νέος που αγωνιά για το μέλλον του και το σχολείο του μπορεί να εκφράσει τους προβληματισμούς του, να οργανώσει τον αγώνα.

Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ! Συνεχίζουμε να παλεύουμε, για το σχολείο και το μέλλον που δικαιούμαστε μαζί με όλο τον λαό! Βάζουμε εμπόδια στα σχέδια όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά βλέπουν την Παιδεία ως κόστος και αδιαφορούν για τις ανάγκες της νεολαίας! Στηρίζουμε τον αγώνα όλων των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών για να μη γίνουν τώρα αλλά ούτε και στο μέλλον συγχωνεύσεις και μετακινήσεις μαθητών.

Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Το μέλλον μας δεν χαρίζεται!

Μπες στον αγώνα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ