Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Κλιμακώνεται η δράση σωματείων και φορέων για την Υγεία

Συναυλίες σε Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαο, κορύφωση με μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο τον Νοέμβρη

Με δύο συναυλίες, σε Ηράκλειο και Αγιο Νικόλαο ξεκινά το πρόγραμμα πολύμορφης δράσης για την Υγεία, στο πλαίσιο των κοινών πρωτοβουλιών που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των υγειονομικών σωματείων της Κρήτης. Μια αγωνιστική δράση που θα κορυφωθεί με μεγάλο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο, το οποίο προγραμματίζεται για τις 6 Νοέμβρη στο Ηράκλειο.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης είχε βρεθεί ο σχεδιασμός για κλιμάκωση της πάλης για αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα πάρει τη σκυτάλη από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που είχαν συγκλονίσει τους προηγούμενους μήνες κάθε νομό του νησιού.

Στον Αγιο Νικόλαο, η συναυλία διοργανώνεται από την «Ανοικτή επιτροπή για τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου», το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στο θεατράκι της πλαζ ΕΟΤ. Η πρωτοβουλία στηρίζεται και από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου «Τάλως», που καλεί τα μέλη του, όλους τους εργαζόμενους και τον λαό να συμμετάσχουν μαζικά.

Αντίστοιχα, στο Ηράκλειο η συναυλία με τίτλο «Μαζί για το ΕΣΥ» διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και τη στήριξη υγειονομικών και εργατικών σωματείων, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στο ΕΛΜΕΠΑ.

Τα υγειονομικά σωματεία όλης της Κρήτης καλούν τον λαό και τους υγειονομικούς να παλέψουν ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων, ενάντια στον νέο «χάρτη υγείας», για πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ