Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρίτος εργαζόμενος νεκρός στον δήμο Πειραιά

Κατέληξε ο 48χρονος εργαζόμενος του δήμου Πειραιά που νοσηλευόταν από τις αρχές Αυγούστου, μετά από εργατικό «ατύχημα», ανεβάζοντας σε τρεις τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας - Ανακύκλωσης του συγκεκριμένου δήμου που έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

«Ο 48χρονος Τάσος, πατέρας δύο παιδιών, είχε προσληφθεί στον δήμο Πειραιά ως εργάτης καθαριότητας με σύμβαση ορισμένου χρόνου», σημειώνει το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών δήμου Πειραιά. Τις μέρες του καύσωνα, ενώ υπήρχε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους καθώς και ανάλογο έγγραφο του Σωματείου, «ο συνάδελφος βρισκόταν στο δρόμο, εκτελώντας εργασίες οδοσάρωσης τις μεσημβρινές ώρες, όπου έπαθε επεισόδιο θερμοπληξίας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Από τότε ο συνάδελφος δεν ξαναγύρισε ποτέ σπίτι του», καταγγέλλει.

«Είναι ο τρίτος συνάδελφος στην υπηρεσία Καθαριότητας - Ανακύκλωσης του δήμου Πειραιά που χάνει τη ζωή του στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού και τα μεγάλα ερωτήματα που γεννιούνται σε όλους τους εργαζόμενους είναι, πόσους ακόμα συναδέλφους θα θρηνήσουμε από την πολιτική της δημοτικής αρχής Πειραιά, που βάζει το κέρδος πάνω από την υγεία, την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων», υπογραμμίζει το Σωματείο. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή, θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, απαιτώντας να διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια που στοίχισαν τη ζωή ενός ακόμη εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ