Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους

Σήμερα η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Να σταματήσει την κοροϊδία και να διασφαλίσει άμεσα το εισόδημα και την επιβίωση των απολυμένων, απαιτούν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, που συνεχίζοντας τον αγώνα και την πίεση προς την κυβέρνηση, σήμερα, Παρασκευή, στις 3 μ.μ., θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους απαιτούν την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ για κάθε μήνα που παραμένουν χωρίς εισόδημα, για όλους τους απολυμένους. Τονίζουν ότι παραμένουν πάνω από 2 μήνες τώρα χωρίς εισόδημα αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και κάλυψης βασικών αναγκών των οικογενειών τους, την αποπληρωμή δανείων, την κάλυψη των εξόδων των σπουδών των παιδιών τους.

Διεκδικούν επίσης την αντιμετώπιση με νομοθετική ρύθμιση όλων των σοβαρών ζητημάτων που έχουν προκύψει με την ένταξή τους στα προγράμματα απασχόλησης και ιδιαίτερα για τους απολυμένους κάτω των 55 ετών και τους εργολαβικούς, καθώς και το άνοιγμα θέσεων στην περιοχή της Λοκρίδας.

Παράλληλα, τα Σωματεία συνεχίζουν να διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ, ενώ μετά και τις εξελίξεις με τη ματαίωση των διαγωνισμών εκποίησης, καλούν την κυβέρνηση σε διάλογο για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας με βάση τις προτάσεις που έχουν ήδη καταθέσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ